Politica

Candidatul PNL la primăria Movila Miresii, acuzat de mai multe fapte nedemne de un ales local

Candidatul PNL la primăria Movila Miresii, acuzat de mai multe fapte nedemne de un ales local

Candidatul PNL la primăria comunei Movila Miresii, Ion Orzan este acuzat de minciuni și atacuri nefondate la adresa primarului în funcție. Deși este consilier local de mai multe mandate, acesta nu a candidat niciodată până acum la funcția de primar al comunei.

Ion Orzan, este cauzat de unii cetățeni ai comunei Movila Miresii că de circa 30 de ani îl folosește pe un consătean pe post de sclav în propria gospodărie. De asemenea, locuitorii comunei se întreabă cum își permite acesta să-și încălzească întreaga locuință doar cu energie electrică, ținând cont că are în curtea locuințe un punct TRAF aparținând electrica.

Din 2017, de la primele cazuri de Pestă Porcină Africană în Brăila, Ion Orzan a distribuit o serie de informații false în comună, acuzându-l pe actualul primar că e complice la omorârea porcilor din gospodăriile populației din comună.

Candidatul PNL la funcția de primar al comunei Movila Miresii este acuzat de consăteni că depozitează gunoaiele pe pășunea care se află în spatele casei sale, pășune pe care o folosește deși nu are contract de concesiune. În fotografiile primite la redacție se pot vedea mormanele de gunoi și cauciucurile aruncate.

Totodată, acesta este acuzat că dintr-o conductă care pleacă din gospodăria lui se scurg apele reziduale într-un canal care se deversează în lacul Sărat din Movila Miresii.

În ședința Consiliului Local Movila Miresii din august 2016, acesta a participat la votul în care familiei sale i-a fost acordat un loc de casă. Agenția Națională de Integritate a fost sesizată asupra acestui aspect abia după 4 ani de la acest vot, astfel că ”răspunderea civilă și administrativă, disciplinară, pentru faptele care determină existența conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate ale persoanei aflate în exercitarea demnității publice este înlăturată, nemaiputând fi angajată în condițiile depășirii termenului general de prescripție de 3 ani de la data săvârșirii lor”.

Ion Orzan candidează pentru prima dată la aceste alegeri locale la funcția de primar, după ce la celelalte alegeri a avut alți candidați împinși în față, care să atragă voturi și el să fie cap de listă la Consiliul Local Comunal. Acum nu-l mai are nici pe Milan Ciocârlan, nici pe Marian Coclitu, și nici nu candidează la grămadă pe lista USL și pentru a prinde un loc în consiliul local se vede nevoit să o ia pe cont propriu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •