Politica

Candidatul independent Adrian Tabarac îi răspunde candidatului PNL Alexandru Popa

Candidatul independent Adrian Tabarac îi răspunde candidatului PNL Alexandru Popa

Candidatul independent la Camera Deputaților, Adrian Tabarac a postat astăzi pe pagina sa de facebook un nou mesaj la adresa clasei politice, în special a candidatului PNL de pe prima poziția la Camera Deputaților.

Tabarac îi răspunde astfel lui Popa după o postare a acestuia pe rețelele de socializare în care îl acuza nu nu este în stare ”să respecte legile în vigoare ale acestei ţări”. În aceeași postare Alexandru Popa îi recomanda lui Adrian Tabarac ”să îşi construiască această campanie electorală vorbind despre realizările lui personale, nu cerşind voturile liberalilor şi denigrând în fiecare zi partidul care i-a oferit încredere şi funcţii în administraţia locală”. Acea postare de ieri a lui Popa se încheia cu o precizare la adresa lui Tabarac: ”Adrian, nu uita că, în urmă cu trei-patru luni, îmi arătai prietenie şi îmi spuneai cât de bun şi performant pot fi la vârsta mea! Am speranţa că, până pe 6 decembrie, îţi vei da seama de greşeala făcută şi mă vei vota! Acesta este primul şi ultimul mesaj pe care ţi-l adresez, nu meriţi mai mult!”

În postarea sa de astăzi, Adrian Tabarac îi răspunde lui Alexandru Popa, încercând să lămurească acuzațiile aduse.

„Există un moment în biografia lui Pablo Escobar, celebrul baron columbian al drogurilor, care ne arată ce se întâmplă în mintea unora dintre infractorii din lumea asta. Momentul în care Escobar se hotărăște să candideze pentru un loc în Parlament din partea Movimiento de Renovación Liberal. Același sindrom, dintr-o perspectivă românească, este descris în „Gaițele”, piesa lui Alexandru Kirițescu. Sau în romanul „Ciocoii vechi și noi”, de Nicolae Filimon. Dorința de parvenire, impostura crasă plecate dintr-o defectare a unei nevoi firești, aceea de recunoaștere socială. Aceeași genă defectă care i-a făcut pe mulți PSD-iști să se umple cu titluri de doctori obținute la fabrici de diplome. De ce? Ca să-și îmbrace nimicul în funcții, în masterate și doctorate, chiar dacă nu sunt în stare să pună o cratimă acolo unde trebuie.

Candidatul liberal Alexandru Popa, cunoscut pentru că, alături de alți membri ai clanului său, a bătut o mulțime de oameni în discotecile și prin boscheții din Bărăgan, cel poreclit „Spaima comunei Cireșu” și „Șmecherul de la Făurei”, mi-a dedicat ieri o postare pe Facebook. În toată „cariera” lui politică, așa-zisul liberal, acest bătăuş de Bărăgan, nu a scris nici măcar două rânduri despre adversarii din PSD, în schimb îmi dedică mie o epistolă plină de acuzații nefondate. Firește, „doctorandul” Popa uită să spună că textul nu este scris de el, ci de aceeași persoană care a semnat, sub pseudonim, și falsul articol publicat pe internet, din care, chipurile, Popa nu face decât să citeze. (Apropo, domnule „doctorand” Alexandru Popa, spune-i autoarei postării că „a-i denigra-o” se scrie „ai denigra-o” – un pic de gramatică a limbii române nu ți-ar strica nici ție dacă tot visezi să te duci în Parlament 😉 )

De la înălțimea averii sale de latifundiar, reprezentantul pentru Parlament al clanului Popa din Cireșu mă ceartă că am un venit de doar 3000 lei pe lună. Așa este, domnule „doctorand”, tatăl meu nu este primar ca să se îngrijească să-mi meargă afacerile ca unse. 3000 de lei îmi sunt suficienți în Brăila. De altfel, cam acesta este salariul mediu în oraș.Nu-mi este rușine cu asta. Avariția nu mi-a mâncat nici sufletul, nici mintea!

Reavoința sau analfabetismul funcțional ale candidatului Popa și ale celor din jurul lui se văd, din păcate, și în felul în care interpretează legile. Am respectat mereu prevederile legale, iar acuzațiile lui Popa sunt doar minciuni. Banii pe care i-am împrumutat în timpul campaniilor electorale au fost în perfect acord cu legea, iar ei nu figurează în declarația de avere fiindcă au fost restituiți în același an. Firește, în cazul în care cowboy-ul din Cireșu ar dori să știe adevărul, l-ar putea întreba pe Vasile Varga, candidatul PNL aflat pe poziția a doua la Camera Deputaților. De la Vasile Varga am împrumutat o mare parte a sumei necesare pentru a putea derula, perfect legal, campania electorală a PNL (bănuiesc că ştii deja că nici domnul Vasile Varga nu şi-a trecut în declaraţia de avere împrumutul pentru că aşa este corect). Toate contractele au fost avizate de conducerea centrală a partidului și au fost verificate și publicate de către Autoritatea Electorală Permanentă. Totul, absolut totul este legal, transparent și public! Citiți Legea Electorală și, mai cu seamă, puneți mâna pe carte (cred că nu acuzi conducerea centrală a PNL de nelegalităţi?).

E trist că PNL Brăila a ajuns să defileze cu astfel de oameni. Bătăuși, analfabeți funționali, mincinoși, oameni care nu sunt în stare să citească și să înțeleagă o lege, niște bătăuşi care visează să ajungă în Parlament. De altfel, nu cred că „Șmecherul Făureiului” vrea cu adevărat să vorbească despre bani dați cu camătă, despre spălare de bani și evaziune fiscală. Cu sau fără imunitatea la care visează, sunt sigur că, la un moment dat, o să vorbească despre asta exact cu cine trebuie. Iar atunci, așa cum tot fac de la o vreme, o să scriu pe Facebook: ”Am avut din nou dreptate”.

P.S. – Alexandru Popa, în urmă cu trei-patru luni nu îți arătam prietenie. Ci respectul și colegialitatea firești față de un coleg de partid. M-am lămurit, cu timpul, că nu meriți nici asta. Că mi-ar fi rușine să fiu coleg de partid cu tine, că tot ce s-a scris în ziare despre bătăile în care clanul tău a fost implicat este adevărat, că oamenii ca tine sunt toxici și falși. Că nu trebuie să fac niciun compromis. Că bătăușii,impostorii însetați să parvină trebuie împiedicați să ajungă în Parlament. Și că e datoria mea să fac asta. Așa cum este datoria fiecărui brăilean cu drept de vot!” a scris Adrian Tabarac la adresa candidatului PNL.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •