Social

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila a organizat vineri, 18 octombrie 2019, ora 9.00, la Facultatea de Inginerie și Agronomie Brăila, o nouă ediție a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi.

La acțiunea desfășurată vineri au participat 215 persoane interesate de oferta de locuri de muncă.

La acest eveniment au participat 24 angajatori cu 320 locuri de muncă vacante, în urmatoarele domenii de activitate: fabricarea utilajelor pentru extractie si constructii; repararea si intretinerea navelor si barcilor; fabricarea de articole de lenjerie de corp; fabricarea de echipamente electrice si electronice pentru autovehicule si pentru motoare de autovehicule; transporturi rutiere de marfuri; agricultura; comert; fabricarea de constructii metalice si parti componente ale structurilor metalice; fabricarea de echipamente electrice de iluminat; activități de arhitectură; activități ale centrelor de intermediere telefonică (call center); spălarea și curățarea (uscată) articolelor textile și a produselor din blana.

Centrul Militar Judetean Braila – Biroul Informare Recrutare, a prezentat oferta de învățământ a Ministerului Apărării Naționale.

Inspectoratul Județean de Poliție Brăila a mediatizat, în cadrul acestui eveniment, oferta de şcolarizare a Poliţiei Române, pentru şcolile de agenţi de poliţie.

În cadrul bursei, Universitatea „Constantin Brâncoveanu” – Facultatea de Management și Marketing în Afaceri Economice Brăila a promovat oferta educațională.

În vederea facilitării inserției pe piața muncii a absolvenților de învățământ, au participat la bursa și elevi din anii terminali de la Colegiul Tehnic „Panait Istrati” Brăila, Colegiul Economic „Ion Ghica” Brăila și Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu” Brăila, care au intrat în contact direct cu angajatorii prezenți la bursă.

La aceasta acțiune au fost prezente și persoane private de libertate, propozabile pentru liberarea condiționată, de la Penitenciarul Brăila și Penitenciarul de Minori și Tineri Tichilești, în scopul creării unor punți sociale între comunitate și acestea, existând posibilitatea obținerii unui loc de muncă după punerea în libertate; cunoașterea și conștientizarea instrumentelor de sprijin pentru viitoarea încadrare în muncă.

Persoanele participante au primit materiale informative privind serviciile oferite de agenție solicitanților de loc de muncă (pliante, brosuri, model CV EUROPASS).

De asemenea, au fost amenajate spații în care persoanele interesate au primit informții și sprijin din partea consilierilor agenției cu privire la completarea unui CV EUROPASS, a unei scrisori de intenție, cursuri de formare profesională ce vor fi organizate de AJOFM Brăila pentru șomeri, precum și alte infomații privind domeniul de activitate.

Persoanele participante au primit broșuri realizate în cadrul proiectului ”Fii activ la orice vârstă!”, implementat de ANOFM („Cum să îți dezvolți spiritual antreprenorial”, “Cum să realizăm un bun CV”, „Cum să alegem anunțurile de angajare”, “Cum să alegi ce cursuri de formare profesionala să urmezi”, “Cum să pregătim interviul de angajare”, “Cum să redactam o scrisoare de intenție”, „Cum să ne identificăm abilitățile și calitățile”, „Cum să profiți de beneficiile unei diploma de formare profesională”, „Cum să depășești momentul pierderii locului de muncă”), precum și alte materiale informative privind serviciile oferite de agenție.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •