Budinca cu varză nouă, carne și cașcaval este o rețetă delicioasă, ideală pentu momentele de răsfăț din familie. Este atât de bună încât nu prea îți va conveni să o împarți cu prietenii.
Banala varză nouă a fost cultivată pentru prima dată acum mai bine de 2.500 de ani, în Asia. Varza nouă a ajuns în Europa cu ajutorul celților. Lor ar trebui să le mulțumim pentru că au adus delicioasa legumă în Europa în jurul anului 600 î.H.
De asemenea, varza a fost onsiderafă de romanii şi grecii un adevărat medicament natural. Varza a fost alimentul ideal folosit de către exploratorii din Evul Mediu, care făceau călătorii lungi pe mare spre Australia şi America.
Varza este considerata un medicament natural și este folosită intens de marinari
Varza era un aliment delicios și un foarte bun remediu natural contra scorbutului. Ţinută în butoaie, varza nouă murată ajunsese hrană de bază pentru cei mai mulți dintre cei ce colindau mările și oceanele lumii. Varza a ajuns şi în America de Nord în anul 1536.
Cel care a dus varza în America de Bord a fost celebrul navigator francez Jacques Cartier. Astfel, varza în ziua de azi are foarte multe întrebuințări în bucătărie, este foarte versatilă când vine vorba de gătit și este delicioasă în fiecare preparat.
Varza, folosită la rețete sofisticate, dar și rapide
Cu ea se pot face feluri sofisticate de mâncăruri, dar și rețete rapide (sarmale versus salata de varză). Una dintre rețetele mai sofisticate în care se folosește varza, iar rezultatul este unul uimitor este delicioasa budincă de varză nouă cu carne și cașcaval.
Citește aici rețeta și modul de preparare.