Extrema dreapta, Jéssica Da Silva Quintino, a semnat cu HC Dunărea Braila si va juca incepand din sezonul viitor in tricoul echipei brailene, aceasta fiind prima ei experienta in Romania. Brazilianca, care a implinit 30 de ani pe 17 aprilie a.c., vine la Braila de la echipa daneza Odense, grupare cu care a jucat in acest sezon in Liga Campionilor, ajungand pana in faza optimilor de finala. Jessica a marcat, in acest sezon, pentru echipa din Danemarca 44 de goluri, in cea mai importanta competitie Europeana.

Viteza, siguranta in aruncare si foarte multa determinare, acestea sunt principalele caracteristici care o fac pe Jessica o jucatoare completa.

In utimii 5 ani, Jessica a evoluat in Danemarca, la echipa Odense cu care a jucat in Cupele Europene si cu care a castigat in campionatul danez, doua medalii de argint in 2018 si 2020 si o medalie de bronz in 2019. Inainte de Odense, extrema dreapta a jucat la echipele din Polonia, MKS Selgros Lublin si Vistal Gdynia.

Componenta a lotului national al Braziliei, Jessica are in palmares mai multe medalii cu nationala sa printre care aur in 2011 si 2015 la jocurile Pan Americane. Totodata aceasta are doua participari la Jocurile Olimpice cu nationala Braziliei, in 2012, cand a ocupat locul 6, si in 2016, ocupand locul 5.

Sunt fericita ca am ajuns la un acord cu cei din conducerea Dunarea Braila si le multumesc pentru incredere.
Clubul are un proiect ambitios si voi face tot ce tine de mine sa pot sa ajut Dunarea Braila sa ajunga unde si-a propus. Romania are un campionat puternic si aceasta noua provocare nu face altceva decat sa ma ambitioneze. Sunt fericita ca pot lucra cu Morten Soubak, un antrenor in care am incredere si care cu siguranta ne va face sa muncim si sa dam randament. Am asteptari mari de la noul sezon si cu siguranta daca vom lupta din greu vom obtine si cele mai bune rezultate
”, a declarat Jessica Quintino.

Jessica are multa experienta in competitiile europene, in acest sezon fiind a 4 marcatoare a echipei in Liga Campionilor. Este o sportiva care are o viteza impresionanta si siguranta in brat atunci cand arunca la poarta. Ma bucur ca reusim sa aducem la Braila jucatoare de o asemenea valoare”, a declarat presedintele HC Dunarea Braila, George Caranica.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •