Actualitate

Brăilenii protestează pentru a se face dreptate în cazul tinerei decedate la o lună după ce a născut

Brăilenii protestează pentru a se face dreptate în cazul tinerei decedate la o lună după ce a născut

Ana Maria Păduraru, o tânără în vârstă de 19 ani, din Brăila, a murit la o lună după ce a dat naștere unui copil. familia și prietenii fetei îi acuză pe medici că ar fi uitat să îi îndepărteze placenta după naștere.

Vinerea treută, Ana Maria s-a simțit rău, motiv pentru care a mers la Unitatea de Primiri Urgențe din Brăila pentru a primi ajutor.

Potrivit rudelor sale, fata de 19 ani a fost consultată de un medic căruia i-a povestit că are o durere care se lasă pe picior, însă doctorul i-a răspuns că nu are nimic și a trimis-o acasă.

Mai mult, Ana Maria ar fi spus familiei că medicul a numit-o ‘mironosiță’ și s-a purtat urât cu ea.

A doua zi, sâmbătă, 2 noiembrie 2019, tânăra s-a simțit și mai rău, motiv pentru care s-a întors la Urgențe și a fost internată.

Pentru că se simțea foarte rău, părinții fetei au cerut medicilor să o transfere cu un elicopter la București, însă au fost refuzați.

Starea fetei s-a înrăutățit, iar duminică dimneață a intrat în stop cardio-respirator, iar medicii din Brăila nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Zeci de brăileni, prieteni, rude dar și cetățeni care au fost mișcați de drama prin care a trecut Ana Maria, se vor întâlni astăzi, începând cu ora 18.00 în fața Spitalului Județean din Brăila pentru a protesta față de neglijența medicilor care au tratat-o pe tânără.

Părinții acuză medicii de lipsă de interes asupra acestui caz. Aceștia au făcut o serie de postări pe Facebook, prin care a atras atenția asupra neglijenței în serviciu a celor care erau obligați să o salveze.

Tatăl fetei spune că fata a început să se simtă tot mai rău, motiv pentru care au mers de urgență la spital. După o serie de de tratamente fără efet și lipsa unui diagnostic clar, fata a fost internată la terapie intensivă, iar a duminică dimineață a decedat.

Cauza inițială a morții, potrivit medicilor, a fost meningita, însă părinții au cerut o autopsie și așa au aflat că Ana Maria a murit din cauza faptului că, la naștere, în urmă cu o lună, medicii nu au îndepărtat întreaga placentă și astfel a făcut septicemie.

Ana Maria Păduraru a fost înmormântată astăzi, iar familia a anunțat că va depune plângeri împotriva medicilor.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •