ProBr

Brăilenii Gabriel Comănescu și Ștefan Popa pe podiumul etapei a II-a a campionatului de dirt-track

Brăilenii Gabriel Comănescu și Ștefan Popa pe podiumul etapei a II-a a campionatului de dirt-track

Duminică, pe pista stadionului Municipal din Brăila s-a desfășurat etapa a II-a a Campioantului Național Individual de dirt-track. La această etapă au fost prezenți doar 7 sportivi. Brăileanul Alexandru Toma nu a mai participat la această etapă.

Ploaia a creat probleme organizatorilor și sportivilor. Astfel, din cauza zgurii prea ude și cu denivelări, a fost nevoie de un proces de uscare și îndreptare a pistei pentru a se putea desfășura competiția. Deși ora oficială de start era 10.00, prima manșă a început cu o întârziere de o oră și 45 de minute. Poate și din acest motiv la etapa de duminică au fost prezenți în tribune doar vreo 700 de spectatori, mult mai puțini decât în prima zi.

Nici la această etapă nu au lipsit abandonurile și descalificările, chiar dacă nu au mai fost căzături.

În manșa a IV-a Mircea Agrișan a condus aproape până la final, dar a fost depășit inexplicabil pe ultima sută de metri de mult mai tânărul său coechipier, Andrei Popa.

Ultima manșă, a VII-a, a fost una interesantă, pentru că urma să stabilească sportivii clasați pe locurile 2 și 3 în etapa a II-a. Brăileanul Gabriel Comănescu a câștigat manșa în fața lui Mircea Agrișan și a terminat etapa pe locul 2 cu 4 puncte, după Adrian Gheorghe, care și la etapa de astăzi a câștigat toate cele trei manșe în care a alergat și cu 6 puncte a câștigat și această etapă.

Pe locul 3 în etapa a II-a s-a clasat Ștefan Popa, de la CSM Brăila, cu 3 puncte. Locurile 4 și 5, tot cu câte 3 puncte, au fost ocupate de Andrei Popa și Mircea Agrișan, ambii de la CSTA București. pe locul 6, cu un punct, s-a clasat Florin Barabașu de la CSM Brăila, iar pe locul 7, fără nici un punct, s-a clasat Andrei Iancu de la CSTA București.

Din cauza ploii care stătea să înceapă nu s-au mai desfășurat încă 7 manșe, așa cum a fost în prima etapă.

După două etape, pe primul loc se află Adrian Gheorghe de la CSTA București, cu 18 puncte. Pe locul al doilea se află Andrei popa, tot de la CSTA București, cu 13 puncte, iar pe locul 3, cu 11 puncte, se află Mircea Agrișan de la CSTA București. Gabriel Comănescu, de la CSM Brăila, a urcat pe locul 4, cu 7 puncte, iar Alexandru Toma, care a rămas cu cele 5 puncte din prima etapă, a coborât pe locul 5.

Săptămâna viitoare vor avea loc ultimele două etape ale campionatului de dirt track. Etapa a III-a va avea loc sâmbătă, 20 iulie, de la ora 17.00, iar ultima etapă va avea loc duminică, 21 iulie, de la ora 10.00, ambele pe stadionul Municipal din Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •