Actualitate

Brăileni sancționați pentru că nu au respectat interdicțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței

Brăileni sancționați pentru că nu au respectat interdicțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței

La data de 17 noiembrie a.c., poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila și polițiști locali au continuat activitățile de verificare a gradului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, precum şi a noilor măsuri instituite ca urmare a modificărilor şi completărilor aduse prin H.G. nr. 935/2020.

Astfel, au fost desfăşurate 18 de acțiuni punctuale vizând societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, terase, pieţele și târgurile din municipiu și cele din județ, zonele aglomerate și mijloace de transport în comun, cele cu regim de TAXI și cele care asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă.

În intervalul orar 23.00 – 05.00, acţiunile au vizat şi interdicţia de circulaţie a persoanelor în afara locuinţelor sau a gospodăriilor, prevăzută de H.G. 935/2020.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, forţele implicate au verificat 28 de societăți comerciale, au legitimat 1.185 de persoane și au controlat 236 de vehicule, 173 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI și mijloace care asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă.

Urmare a abaterilor constatate la nivel judeţean, au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de peste 42.250 de lei.

Pentru nerespectarea măsurilor privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecție în mijloacele de transport, polițiştii brăileni şi polițiştii locali au sancţionat contravenţional 22 de persoane, dintre care doi șoferi și 20 de pasageri, valoarea  amenzilor fiind de 14.500 de lei.

Totodată, 20 de persoane  care au ales să nu respecte interdicțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00-05.00, au fost sancționate contravențional cu amendă, valoarea totală a acestora fiind de 8.750 lei.

De asemenea, o persoană care nu a respectat măsura carantinării la domiciliu, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, luându-se şi măsura reintroducerii sale în carantină.

Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conştientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirii cu Covid-19.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •