Evenimente

Braileanul Catalin Matei intr-un spectacol la Viena

Braileanul Catalin Matei intr-un spectacol la Viena
Braileanul Catalin Matei intr-un spectacol la Viena
Braileanul Catalin Matei intr-un spectacol la Viena

Muzicianul și designerul audio român Sillyconductor (Cătălin Matei) susține luni, 14 septembrie, la ora 20.00 în Semperdepot (Academia de Arte Vizuale din Viena, Lehargasse 6-8), spectacolul multimedia Utopia Station, acompaniat de artistul vizual Ben G. Fodor și actorul Karl Menrad. Evenimentul este organizat de redactorul ORF Dorothee Frank și Ben G. Fodor, în colaborare cu Academia de Arte Vizuale din Viena și postul de radio O1-Kunstradio și cu sprijinul Asociației ”Forberg Schneider” și a Institutului Cultural Român de la Viena.

Cătălin Matei, născut în 1980 în Brăila, este designer audio, muzician și compozitor. A compus muzică pentru filme mute și prezentări de modă (Berlin Fashion Week, Viena, Londra) și a realizat programarea audio pentru performace-uri și instalații audio la festivaluri precum Rokolectiv Festival (București), TodaysArt Festival (Haga, Olanda), The Hobby Horse (Londra, Marea Britanie), ICAS Suite by Club Transmediale (Berlin, Germania), Crack Festival (Roma, Italia) și Insomnia Festival (Tromso, Norvegia).

Spectacolul Utopia Station, realizat de Cătălin Matei în colaborare cu Ben G. Fodor, prezintă prin intermediul imaginilor și înregistrărilor audio, gânduri și dorințe utopice care pornesc de la filosofia lui Platon și se extind până la proiecții futuriste despre societate. Înregistrările audio ale filosofilor Theodor W. Adorno și Michel Foucault se împletesc cu texte filosofice lecturate de actorul Karl Menrad, prezentând strălucirea și depravarea societății occidentale caracterizată de viziuni neclare despre o lume mai bună și iluzia îmbunătățirii societății prin implementarea forțată a unor sisteme ierarhice rigide.

Utopia Station este inspirat de albumul de artă Incipit Vita Nova — I.V.N. de Ben G. Fodor (ed. Kerber, Berlin, 2014), un proiect ce abordează tematica utopiilor și a orientărilor idealiste din secolul 20.

Cătălin Matei a susținut perfomance-uri pe scene naționale și internaționale, dintre care amintim Sillyconductor la MAK NITE (Muzeul de Artă Aplicată din Viena, Austria, 2011), Morpheus Buyback la Steirischer Herbst Festival (Graz, Austria, 2011), Positive Tension la MuseumsQuartier (Viena, Austria, 2012), The Four Seasons by Night la Bienala de artă contemporană din Konjic (Bosnia și Herțegovina, 2013) și The Shuffler la Abrons Arts Center (New York, Statele Unite ale Americii, 2013).

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •