Sport

Braileanul Andrei Popa lider la juniori si locul 3 la seniori, in campionatul national de dirt-track

Braileanul Andrei Popa lider la juniori si locul 3 la seniori, in campionatul national de dirt-track

Duminică, 15 iulie a.c., la Brăila, s-a desfășurat etapa a IV-a a campionatului național de dirt-track la seniori și etapa a III-a a campionatului de juniori. Adrian Gheorghe de la CSTA București a câștigat clar și această etapă și este liderul clasamentului general după 4 etape. La juniori, după trei etape pe primul loc în clasamentul general se află Andrei Popa de la CSM Brăila.

Etapa de seniori, desfășurată duminică la prânz a început cu o surpriză. Manșa 1 a fost câștigată de Dragoș Moosz, care l-a depășit pe veteranul Marian Gheorghe. Locul 3 în această manșă a fost ocupat de brăileanul Cristian Dragu. Manșa a doua a fost câștigată de brăileanul Andrei Popa, urmat de Dragoș Moosz, de la CSTA București, iar pe locul 3 s-a clasat Sorin Popa de la CSM Brăila.

Manșa a treia a adus la start doar doi sportivi, iar primul a trecut linia de sosire Mircea Agrișan de la CSTA București, iar brăileanul Florin Barabașu a obținut două puncte. Manșa a IV-a se anunța una interesantă, dar Marian Gheorghe a fost descalificat și cursa a fost câștigată de Adrian Gheorghe, urmat de brăileanul Andrei Popa, iar Florin Barabașu a obținut un punct. În manșa a V-a Marian Gheorghe a dominat cursa și a obținut trei puncte, locul 2 fiind ocupat de Ștefan Popa de la CSM Brăila, iar pe locul 3 s-a clasat Andrei Moosz de la Voința Sibiu. În manșa a șasea a fost rândul lui Dragoș Moosz să câștige, el fiind urmat de brăilenii Ștefan Popa și Florin Barabașu.

Manșa a șaptea a adus la start pe cei doi veterani ai curselor de dirt-track, Marian Gheorghe și Mircea Agrișan, care au trecut în această ordine linia de sosire, iar pe locul 3 s-a clasat brăilenul Sorin Popa. Manșa a opta a fost adjudecată de Adrian Gheorghe, iar Sorin Popa a trecut al doilea linia de sosire, Ștefan Popa fiind cel de-al treilea sportiv care a participat la această manșă și a obținut un punct.

Manșa a noua a avut la start doar doi sportivi, câștigător fiind Andrei Popa, iar Andrei Moosz a obținut două puncte. Manșa a 10a a avut la start 4 sportivi, primul care a trecut linia de sosire fiind Mircea Agrișan, care i-a devansat pe Andrei Popa și Cristian Dragu. Ștefan Popa a trecut al patrulea linia de sosire și nu a obținut nici un punct. În manșa a 11-a Andrei Moosz a fost exclus, iar manșa a fost câștigată de Adrian Gheorghe, urmat de Mircea Agrișan și Dragoș Moosz.

În penultima manșă a etapei a IV-a Adrian Gheorghe a avut un singur adversar, pe Cristian Dragu, și nu a avut probleme în a-și adjudeca cele trei puncte. În ultima manșă Sorin Popa a reușit să câștige trei puncte, el fiind urmat de Andrei Moosz și Florin Barabașu, în timp ce Cristian Dragu a fost exclus.

În clasamentul final al etapei a IV-a, pe primul loc s-a clasat Adrian Gheorghe cu 12 puncte, urmat de Mircea Agrișan și Andrei Popa, ambii cu câte 10 puncte. De remarcat că în această etapă nu au participat doi dintre sportivii de la CSM Brăila care puteau conta în lupta pentru puncte, Gabriel Comănescu, care s-a retras din competiție, și Alexandru Toma.

În clasamentul general, după patru etape, pe primul loc se află Adrian Gheorghe cu 47 de puncte, urmat de tatăl său, Marrian Gheorghe cu 39 de puncte. Pe locul 3, cu 35 de puncte se află juniorul brăilean Andrei Popa, cu 35 de puncte, iar pe locul 4, cu 34 de puncte se află Mircea Agrișan, de la CSTA București.

În etapa a III-a a juniorilor, Andrei Popa s-a impus în toate cele 3 manșe în care a alergat și a obținut 6 puncte, el fiind urmat de Dragoș Moosz de la CSTA București cu 5 puncte și Adrian Neacșu de la CSM Brăila cu 3 puncte. Andrei Popa este lider și în clasamentul general al juniorilor cu 18 puncte după trei etape, urmat de Dragoș Moosz cu 15 puncte și Bogdan Purice cu 9 puncte.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •