Politica

Brăila, principalul bastion al Pro România

Brăila, principalul bastion al Pro România

Brăila este un bastion al Partidului Pro România a spus preşedintele acestui partid, fostul premier Victor Ponta, săptămâna trecută la o vizită în județul nostru alături de Corina Creţu şi Sorin Câmpeanu.

Victor Ponta i-a felicitat pe Mihai Tudose şi Emilia Meiroşu pentru numărul mare de membri pe care l-au adunat în organizaţie și a spus că speră ca organizația Brăila să fie pe primul loc la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.

Fostul premier Mihai Tudose, candidat pe locul 3 pe listele Pro România la alegerile europarlamentare și singurul candidat din Brăila cu șanse de a ajunge în Parlamentul European, a spus că singura problemă ar fi procentul pe care organizația de la Brăila îl va obține, fiind convins că va fi pe primul loc pe țară între organizațiile acestui partid.

Chiar mă bucur că la Brăila au venit oameni de calitate și am încredere că Pro România, de aici încolo, să dea un semnal puternic.” a spus Victor Ponta.

Ponta a spus că el a intrat în PSD în 2001, când era Guvernul Năstase și a avut impresia că la PSD sunt oameni deștepți, bine pregătiți și care știu să guverneze țara.

Azi, orice poți să spui despre PSD, dar nu că au, la conducere, la guvernare, oameni buni profesioniști. Cam toți cei buni au venit la Pro România. În acest moment avem o armată foarte mică, dar dacă mâine s-ar pune problema de un guvern cred că doar Pro România are capacitate, cu oameni care au experiență, să facă un Guvern” a spus Victor Ponta.

Ponta a mai spus că este convins că cel mai rău lucru pe care îl poate face cineva în acest moment în România, este să spună ce rea e Europa şi ce bine ne este nouă fără Europa.

România a dat 15 miliarde de euro din 2007 şi primit 50 miliarde euro. Deci la matematică aş zice că ne iese bine. Doi: bani din bugetul de stat pentru podul de la Brăila, pentru şcoli, pentru spitale nu o să avem niciodată, că o să plătim datorii. Că se tot împrumută şi să vedem cine plăteşte datoriile. Deci bani de infrastructură nu sunt alţii decât bani europeni. Închipuiţi-vă agricultura – şi în Brăila şi peste tot -, fără subvenţiile de la UE. Vine Dragnea mai nou şi zice că ne otrăvesc legumele. Numai prostia otrăveşte România şi demagogia. A, că trebuie să creştem subvenţiile, să sprijinim industria alimentară?! Dar în loc să susţinem producţia, ţipăm că ne otrăveşte cineva. Degeaba ţipăm. Le mulţumesc celor de la Braiconf că ne-au primit în vizită. Şi acolo e aceeaşi problemă. Sprijini producţia din România? De la Braiconf, de unde este? Dacă nu? O să avem toţi cămăşi din China sau din Pakistan. Am văzut că nimeni nu face nimic pentru susţinerea producţiei româneşti. Nu producem, doar consumăm. Împrumuntăm bani şi cumpărăm produse, susţinem industria din Turcia, China, Polonia, din alte părţi”, a continuat Victor Ponta atacul la adresa lui Liviu Dragnea și a celor aflați acum la conducerea Guvernului.  

Ponta a făcut și o comparație între listele de candidați ai Pro România și ai PSD, care se află pe aceeași pagină pe buletinele de vot, spunând că social-democrații o să știe unde să pună ștampila dacă vor niște oameni care sunt recunoscuți la nivel european, care au un cuvânt de spus, atunci vor pune ștampila pe Pro România.

Acesta a susținut că a pornit pe alt drum și nu se vor întoarce niciodată în PSD.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •