Social

Botea: Școlile din Brăila sunt pregătite pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Botea: Școlile din Brăila sunt pregătite pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Pentru elevii din clasele terminale în perioada 2-12 iunie urmează două săptămâni de pregătire, iar din 15 iunie se vor susține probele de la Evaluarea Națională.

Printr-un ordin al Ministrului Educației și al Ministrului Sănătății, s-au stabilit unele măsuri de protecție pentru elevii și cadrele didactice care vor participa la aceste ore. Astfel, accesul trebuie să fie organizat astfel încât să fie asigurată o suprafață minima de 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță minimă de 2 m între oricare două persoane apropiate. Nu este permis accesul persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depășește 37,3 grade Celsius. Va fi asigurată dezinfectarea suprafețelor expuse și se va respecta măsura distanțării fizice.

La intrarea în unitatea de învățământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor va fi măsurată temperatura (care nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius) de către cadrul medical care va asigura asistența medicală pe întreaga durată a desfășurării activităților.

Inspectorul școlar general Viorel Botea a spus că a trimis adrese către DSP și către SPAMAC pentru asigurarea cadrelor medicale pentru desfășurarea în bune condiții a examenului de Evaluare Națională.

”Am trimis adrese către toate UAT-urile pentru asigurarea cu medici de familie sau asistenți medicali. Toți directorii din instituțiile au pregătit sălile de clasă ca să respecte ordinele de distanțare socială. Primăriile au asigurat materiale de dezinfectare, iar săptămâna viitoare urmează să primim din partea Guvernului măști de protecție pentru toți elevii și toate cadrele didactice” a spus Viorel Botea.

Conform declarațiilor inspectorului școlar general, la Brăila ar urma să sosească de la Guvern aproximativ 420.000 de măști pentru perioada 2 iunie -25 iunie.

În localitățile unde nu sunt medici de familie, sau unde sunt mai puțin de 10 elevi care vor absolvi clasa a VIII-a, vor fi comasați cu elevi de la alte școli din jur, astfel încât la un centru de evaluare să fie minim 10 elevi.

La nivelul instituțiilor școlare s-au făcut liste cu personalul didactic și nedidactic, dar și cu elevii care vor participa în perioada 2-12 iunie la perioada de pregătire a examenelor naționale. Botea a spus că în județul Brăila sunt aproximativ 2900 de elevi care sunt clasa a VIII-a în anul școlar 2019-2020.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •