Politica

Botea ii acuza pe liberali ca se dau opozanti ai PSD, dar nu renunta la functiile obtinute de USL

Botea ii acuza pe liberali ca se dau opozanti ai PSD, dar nu renunta la functiile obtinute de USL
Botea ii acuza pe liberali ca se dau opozanti ai PSD, dar nu renunta la functiile obtinute de USL
Botea ii acuza pe liberali ca se dau opozanti ai PSD, dar nu renunta la functiile obtinute de USL

Viorel Botea, președintele Mișcarea Populară Brăila și candidatul acestei formațiuni la primaria municipiului Brăila la alegerile locale din 5 iunie, a spus că după 2012 administraţia publică brăileană a fost condusă cu o mână de fier de către USL, sprijiniţi de UNPR şi actualul ALDE.
[quote]Nimeni nu putea să creadă că acest conglomerat de forţe, care s-a dovedit în timp un tot unitar, se va descompune.  Administraţia publică brăileană este blocată în totalitate la cel mai înalt nivel, iar funcţionarii din eşaloanele doi şi trei, de spaima DNA-ului, îşi îndeplinesc doar activităţile de rutină. Sute de dosare privind achiziţii publice, proiecte europene, sunt acum verificate de către procurorii DNA. În acest moment, întreaga administraţie publică brăileană şi-a arătat adevărată faţă, care nu are nicio legătură cu promisiunile electorale din 2012, cu dorinţele cetăţenilor şi cu problemele judeţului. Gravele acte de corupţie, minciuna şi făţărnicia nu arată decât dispreţul faţă de munca brăilenilor şi efortul lor pentru dezvoltarea comunităţii. Acum, aceste partide mimează ieşirea din joc şi arată cu degetul spre celălalt că este vinovat, fără însă a renunţa la putere, crezând în continuare că pot minţi electoratul brăilean. Aceiaşi politicieni acuză de ipocrizie când, de fapt, au fost în mijlocul evenimentelor, la un partid sau altul. Alţii ne spun că trebuie să învăţăm din această lecţie nefericită, pe care ei ne-au predat-o timp de trei ani şi jumătate. Primarul interimar, doamna Doiniţa Ciocan, a dat cu maximă eleganţă o lecţie tuturor celor care au încercat să arate că nu sunt alături de PSD, reamintindu-le că în toţi aceşti ani au fost parte integrantă a procesului administrativ, premiat la cel mai înalt nivel de către DNA. Era firesc ca PNL să nu voteze primarul interimar dintr-un simplu motiv: au viceprimar şi nu au nevoie de nimic în plus în administraţie şi, eventual, de un atuu în păstrarea ca şefi de deconcentrate a membrilor PNL. Dacă doreau să fie cu adevărat un partid de opoziţie, toţi PNL-iştii aleși pe listele USL trebuiau să-şi dea demisia în bloc din administraţia brăileană, să arate că vor să se delimiteze de USL și mai ales dacă nu vor să-și asume guvernarea locală. Celelalte partide partenere au votat pentru păstrarea privilegiilor, deşi în toată mass-media încearcă să arate că au drum propriu. Ca de obicei, mai există câte cineva care încearcă să arate că este în opoziţie, făcând de ani de zile doar un joc de imagine[/quote],a declarat președintele Mișcării Populare Brăila.

Viorel Botea le reamintește liberalilor că în 2012 au făcut campanie și au votat cu ambele mâini susținerea lui Gheorghe Bunea Stancu la președinția CJ Brăila și a lui Aurel Simionescu la primăria Brăila și le-a prins foarte bine scorul foarte bun obținut de USL, care le-a permis liberalilor să obțină o funcție de viceprimar al municipiului Brăila și o funcție de vicepreședinte al CJ Brăila. Botea îi reamintește lui Cătălin Boboc că timp de șase luni de zile a stat la dreapta lui Gheorghe Bunea Stancu, pe care acum îl blamează, și tot de mână cu fostul președinte al CJ Brăila și cu primarul suspendat, Aurel Simionescu, și-a făcut campania care l-a propulsat în funcția de senator al României și de președinte al Comisiei Juridice din Senat.
[quote]De mult timp aşteptăm o schimbare în bine pentru Brăila, pentru noi, cei care trăim în acest oraş. Stă în puterea noastră să facem acest lucru şi sper că împreună vom reuşi, pentru că majoritatea brăilenilor sunt cetăţeni corecţi, cinstiţi, de mare valoare, care niciodată nu vor sta între Ciocan şi nicovala DNA[/quote], a încheiat Viorel Botea.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •