Politica

Boboc inca spera in crearea unei majoritati la CJ

Boboc inca spera in crearea unei majoritati la CJ
Boboc inca spera in crearea unei majoritati la CJ
Boboc inca spera in crearea unei majoritati la CJ

În cadrul primei conferințe de presă organizate după scrutinul din 5 iunie, președintele PNL Brăila, senatorul Cătălin Boboc, a mulțumit alegătorilor care au acordat votul lor candidaților acestui partid, dar s-a arătat dezamăgit de faptul că deși foarte mulți brăileni s-au declarat în campanie pentru ”schimbare”, rezultatul votului a fost covârșitor pentru ”continuitate”.

Boboc a spus că scorul obținut pe municipiu nu este mulțumitor, în schimb este foarte mulțumit de votul politic, la consiliul județean, acolo unde au obținut 30,05% din voturile valabil exprimate, foarte aproape de media națională a partidului, care a fost de 31,93% la votul pentru consilii județene.

[quote]S-a încheiat campania, dar nu s-au încheiat alegerile. La Consiliul Județean alegerile se vor încheia când va fi ales președintele și cei doi vicepreședinți. Este obligația noastră să avem o propunere și să încercăm să constituim o majoritate. Avem obligația să ne luptăm și să nu dăm toată puterea pe mâna PSD[/quote], a declarat Cătălin Boboc.

Președintele PNL a spus că scorul din județ este unul bun, în trendul partidului, în situația în care a obținut 18 primării, față de 14 câți a avut PNL înaintea campaniei electorale. O mare victorie a liberalilor este, în opinia senatorului Boboc, câștigarea primăriei de la Viziru, cea mai mare comună din județ.

Reamintim că PNL a câștigat la aceste alegeri primăriile din Viziru, Cazasu, la care se adaugă și primăriile din Gropeni, Șuțești și Măxineni, ai căror primari au trecut înaintea alegerilor de la alte partide la PNL. La aceste alegeri PNL a pierdut primăria de la Jirlău.

La nivel de municipiu, candidatul la primărie, Cătălin Boboc, a obținut 18,67% din voturi, iar la Consiliul Local Municipal, PNL a obținut 7 mandate de consilier local, dintr-un total de 27, cu un procent de 20,43%. 

Boboc a spus că în această seară va cere colegilor de partid și primarilor PNL un vot de încredere pentru a rămâne în fruntea organizației.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •