Administratie

Boboc: Dacă pacienții aduși de la Galați ar fi fost transferați mai repede poate ar fi putut fi salvați

Boboc: Dacă pacienții aduși de la Galați ar fi fost transferați mai repede poate ar fi putut fi salvați

Prefectul Cătălin Boboc a vorbit astăzi despre modul în care s-au luat deciziile cu privire la transferul unor pacienți în stare foarte gravă de la spitale din Galați, la Spitalul Județean Brăila.

Boboc a spus că nu discută deciziile medicale cu privire la transferurile celor doi pacienți, pentru că nu este are competența să facă asta, însă consideră că dacă pacienții ar fi fost aduși mai din timp și nu în ultimul moment, poate că medicii brăileni ar fi reușit să intervină într-un fel și să salveze pe cei doi pacienți.

Prefectul a spus că în spitalul din Brăila sunt și cei 8 pacienți pakistanezi, care din ancheta epidemiologică s-ar fi infectat în Galați, sunt tratați ca orice pacient român, în Spitalul Județean Brăila.

„Vreau să vă spun un lucru care m-a deranjat enorm – și anume transferul celor doi pacienți de la Galați. Nu transferul în sine m-a deranjat, ci doua aspecte, și anume faptul că la nivelul conducerii CJ Galați, domnul Fotea, care probabil se află în campanie electorală și nu avea cu ce să se laude, a luat decizia începerii lucrărilor de reabilitare la Spitalul Județean acum, când în Galați, știți foarte bine, situația bubuie și au foarte multe cazuri de COVID-19. Ei s-au apucat să modernizeze fațada, să schimbe lifturi în spital, să introducă secția de ATI în renovare. Mă deranjează că în momentul în care ești o autoritate responsabilă, nu poți să te apuci de astfel de lucrări când tu ai acea situație la Galați.

Și mă mai deranjează ceva. Și vreau să înțelegeți că nu sunt medic, nu-mi dau cu părerea despre actul medical și despre ce decizii trebuie să ia medicii, pentru că transferurile au fost niște decizii 100% medicale. Dar n-am înțeles un lucru. Dacă știi că ai această situație în Galați și nu ai unde să tratezi astfel de pacienți gravi, pe măsură ce-i vezi că se agravează și știi că vei ajunge să apelezi la Brăila, la medici noștri de la ATI, de ce nu iei această măsură cu câteva ore mai devreme, cu o zi înainte, astfel încât medicii noștri să poată interveni, să încerce să salveze niște vieți?” a spus prefectul Brăilei.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •