ProBr

Astăzi are loc a doua seară de concurs din cadrul Festivalului Internațional de Folclor ”Cântecul de Dragoste de-a lungul Dunării”

Astăzi are loc a doua seară de concurs din cadrul Festivalului Internațional de Folclor ”Cântecul de Dragoste de-a lungul Dunării”

Festivalul Internațional de Folclor ”Cântecul de Dragoste de-a lungul Dunării 2019” a debutat marți seara cu primii 15 concurenți. Printre ei, în concursul de aseară s-a aflat și brăileanca Nicoleta Ghelase. Seara s-a încheiat cu un recital susținut de Gelu Voicu. În această seară vor intra în concurs ceilalți 14 concurenți, printre care se află și o altă interpretă din Brăila, Alexandra-Georgiana Macoveiu.

Prima seară de concurs a atras pe Faleza Dunării peste 1500 de spectatori, care au venit să vadă live concurenții, dar și recitalul cunoscutului solist de muzică populară, Gelu Voicu. Un moment așteptat de majoritatea publicului a fost și evoluția brăilencei Nicoleta Ghelase, care a interpretat melodiile ”Dunăre, Dunărea mea” și ” Când dădea cireşul în floare”.

În prima seară au evoluat și 3 dintre concurenții din străinătate: Firuca Čina – Serbia, Ansamblu Vocal Camerton – Ucraina și Bilețchii Tudor – Republica Moldova.

În această seară, pe scena de la Eslanada Dunării vor urca ceilalți 14 concurenți participanți la ediția a XIII-a a Festivalului Internațional de Folclor ”Cântecul de Dragoste de-a lungul Dunării”. A noua concurentă din această seară va fi brăileanca
Alexandra-Georgiana Macoveiu. Ea va intra în concurs cu melodiile ”Dunăre, Dunărea mea” și ” Ce-a iubit inima mea”.

Alexandra-Georgiana are 18 ani și este elevă în clasa a XII-a la Liceul de arte Hariclea Darclee din Brăila.

Muzica a fost pasiunea mea încă de când eram micuță. Am început să cânt prima dată la mandolină, apoi am continuat să studiez chitara și pianul. Când am început liceul m-am focalizat pe muzica tradițională românească sub îndrumarea doamnei profesoare Adriana Toma. Concursurile adevărate pentru mine abia acum încep. Până în prezent am câștigat premii la diferite concursuri naționale și interjudețene.” a declarat în exclusivitate pentru ProBrăila, Alexandra-Georgiana Macoveiu.

În această seară va cânta și cel de-al patrulea concurent din străinătate, Laur Angela – Republica Moldova.

Seara de miercuri se va încheia cu un recital susținut de Matilda Pascal Cojocărița, Ștefan Cigu și Horațiu Cigu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •