ProBr

Arestări preventive într-un dosar de proxenetism

Arestări preventive într-un dosar de proxenetism

Marți, 12 iunie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Brăila, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Brăila, au efectuat 10 percheziții domiciliare, în municipiile Brăila, Constanța și Focșani, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de minori și proxenetism.         

În urma perchezițiilor au fost puse în aplicare 26 de mandate de aducere, iar cinci persoane, cu vârste cuprinse între 21 și 35 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore.

Polițiștii au ridicat la percheziții 12 telefoane mobile, un laptop și 10.882 de lei și 50 de euro.

”Din cercetări a rezultat faptul că bănuiții ar fi constituit o grupare infracțională organizată și ar fi exploatat sexual mai multe tinere ce provin din familii dezorganizate, dintre care 3 minore, în vederea obținerii de foloase materiale.
Tinerele ar fi fost racolate prin inducerea în eroare (inițiind cu acestea false relații de iubire) și, profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau, ar fi fost adăpostite în mod repetat în diferite locuințe din municipiile Galați, Brăila, Focșani și Constanța, unde ar fi fost exploatate prin prostituție” se arată în comunicatul DIICOT.

La data de 12 iunie 2019, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Brăila au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore față de cinci inculpați, cu vârste cuprinse între 21 și 35 de ani. Astăzi cei cinci au fost prezentați Tribunalului Brăila, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Judecătorii Tribunalului brăila au decis să admită ”propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Brăila și în baza art. 202 alineat 1, alineat 3 şi alineat 4 litera „e” cod procedură penală şi art. 226 cod procedură penală în referire la art. 223 alineat 2 cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: Pitulice Ionel, Mocănaşu Mario Daniel, Pitulice Ionela, Zamfir Dragoş Cezar şi Iconaru Corneliu Valeriu pe o perioadă de 30 zile, de la data de 13.06.2019 până la data de 12.07.2019”.

Zamfir Dragoş Cezar este de profesie medic stomatolog și se pare că acesta era capul rețelei.

În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au fost angrenaţi poliţişti ai Inspectoratului de Poliție Județean Brăila şi jandarmi.

Totodată, aceștia au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •