Sport

Arbitru brăilean premiat la Paris

Arbitru brăilean premiat la Paris

La sfârșitul lunii iulie s-a desfășurat la Paris, în Franța, turneul mondial de fotbal ”Paris World Games”. La acest turneu au fost selectați de către Federația Română de Fotbal să reprezinte România trei arbitri, dintre care doi din Brăila, ambii la lotul național de Liga a 3-a, Pîrlog Tudorel și Mocanu Robert, cel de-al treilea fiind un arbitru din București.

La  acest turneu au fost selecționați peste 120 de arbitri din mai bine de 20 de țări de pe toate continentele.  De asemenea, au concurat 211 echipe din 37 de tari din Europa, Africa, America, Asia și Australia.

Competițiile desfășurate au vizat următoarele categorii: Băieti – u10, u11, u12, u13, u14, u15, u16, u17 și u19 și Fete – u14, u17 si u19.

Ceremonia oficială de deschidere a turneului a avut loc la Stadionul „Emile Anthoine” din Paris, un stadion situat chiar sub Turnul Eiffel, la care au participat toate echipele înscrise, cât și susținătorii lor, în jur de 8000 de persoane. Turneul s-a desfășurat pe 14 terenuri sintetice din Paris.

În urma jocurilor și a prestației lor, arbitrii din Brăila au fost aleși să oficieze la jocurile cu cel mai înalt grad de dificultate și au arbitrat majoritar în competițiile de U17 și U19 de la băieti, fiind observați de către observatori de elită din fotbalul mondial.

Datorită prestațiilor lor foarte bune, au fost aleși să arbitreze și în semifinalele competițiilor de fete U17 și U19, dar și de băieți U17 și U19.

După finalizarea fazelor semifinale ale competiției, observatorii partidelor au desemnat un grup de 10 arbitri și arbitri asistenți care să oficializeze finalele turneului la toate categoriile de vârstă, printre aceștia numărându-se și arbitrul asistent din Brăila, Mocanu Robert Adrian.

Acesta, care în prezent se află în campania de monitorizare pentru promovarea la Liga a 2-a, a fost delegat să arbitreze cea mai importantă finală a turenului, cea de la băieți U19, disputată între Courbevois SF (FRANȚA) și Al Mina’a SC (IRAK), meci care s-a disputat pe Stadionul „Emile Anthoine”, având colegi pe G. Nusselder din Olanda la cealaltă linie iar la centru pe Jayro Munoz din Spania, arbitru care imediat după acest turneu a fost promovat în Segunda Division (LaLiga2) din Spania.

La sfârșitul competiției, înainte de premierea jucătorilor, s-a făcut și premierea arbitrilor, unde arbitrul asistent Mocanu Robert Adrian a primit distincția de ”Cel mai bun arbitru asistent” alături de Omeed Azdapour (USA), care a fost desemnat ”Cel mai bun arbitru” și Milan Marosi (Ungaria), desemnat ”Arbitrul cu cea mai mare perspectivă”. Premierea a fost făcută de către Cristiano Bonapace și Daniele Curcio, reprezentanți ai Federației din Italia, care au și informat Comisia Centrală a Arbitrilor a FRF condusă de Kyros Vassaras.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •