Economie

Arabii de la Al Dahra vor investi circa 500 milioane de dolari in Insula Mare a Brailei

Arabii de la Al Dahra vor investi circa 500 milioane de dolari in Insula Mare a Brailei

Multinationala Al Dahra din Emiratele Arabe Unite, care a cumparat recent pachetul majoritar de actiuni la Agricost SA, specializata in cultivarea, productia si comercializarea de nutreturi si produse alimentare esentiale, are peste 5.000 de salariati in 20 de tari, iar grupul detine sau opereaza peste 160.000 de hectare in toata lumea.

Arabii de la Al Dahra, o multinationala din sectorul agroalimentar care a cumparat vara acesta Agricost – cea care lucreaza terenurile din Insula Mare a Brailei, vor investi circa 500 milioane de dolari in agricultura Romaniei in urmatorii cinci ani, pe langa ferma de 57.000 de hectare pe care tocmai au cumparat-o.

„Al Dahra are in vedere achizitionarea de teren agricol suplimentar in Romania si va investi in modernizarea portofoliului existent de masini si tehnologii agricole. Obiectivul este de a atinge o productie anuala de 1 milion de tone metrice de cereale si furaje combinate pana in anul 2022”, spun reprezentantii companiei.

Investitiile arabiilor nu se opresc la achizitia de terenuri. Al Dahra mai vrea sa cumpere un centru de colectare a cerealelor, adica silozuri cu o capacitate totala de doua milioane de tone de cereale, si un punct de operare in portul Constanta pentru exportul de cereale si importul de ingrasaminte.

In plus, arabii vor sa infiinteze o companie locala de ingasaminte, cu un volum estimat de 350.000 de tone anual, precum si mai multe ferme de crestere a animalelor, cu un efectiv de total de 150.000 de capete. Pe lista lor de investitii, arabii au trecut si modernizarea instalatiilor de incarcare din portul de la Braila, potrivit reprezentantilor companiei.

„Ca urmare a adaugarii Insulei Mari a Brailei la portofoliul nostru global de proiecte agricole, ne dorim sa extindem planurile de investitii Al Dahra dincolo de agricultura, in servicii de calitate, cu valoare adaugata. Astfel de investitii vor aduce beneficii pentru fermierii romani, vor crea noi locuri de munca pentru cetatenii romani si vor imbunatati accesul produselor romanesti la pietele internationale”, a spus Khedaim Al Derei, vicepresedinte Al Dahra.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •