Actualitate

Aproape 400 de abateri rutiere si 37 de permise și certificate de înmatriculare reținute

Aproape 400 de abateri rutiere si 37 de permise și certificate de înmatriculare reținute

Polițiștii rutieri au acţionat şi săptămâna aceasta pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave. În urma activităților din teren, au fost constatate peste 390 de abateri de la legislația rutieră şi au fost reţinute 37 de permise și certificate de înmatriculare.

În perioada 27 august – 02 septembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.

În urma activităților, au fost constatate peste 390 de abateri la regimul rutier şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 32 de permise de conducere auto.

De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, polițiștii au retras 5 certificate de înmatriculare.

În ziua de vineri, 31 august a.c., la ora 07:00, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila l-au oprit în trafic, pe strada Cezar Petrescu din municipiu, pe un brăilean, în vârstă de 33 de ani.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Duminică noaptea, la ora 00:10, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Însurăţei l-au opri în trafic, pentru control, pe un tânăr, în vârstă de 27 de ani, din comuna Zăvoaia, în timp ce conducea un autoturism pe raza oraşului Însurăţei.

Cu ocazia efectuării cercetărilor, poliţiştii au constat că brăileanul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,52 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului și fără permis de conducere.

Luni, 3 septembrie a.c., la ora 01:40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier l-au oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr, în vârstă de 21 ani, din comuna Tichileşti, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că numărul de înmatriculare provizoriu al vehiculului era expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •