Administratie

Antoneta Ioniță: Minciuna nu este soluția, domnule Chiriac!

Antoneta Ioniță: Minciuna nu este soluția, domnule Chiriac!

După ce a fost acuzată de minciună și dezinformare de președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, deputatul Antoneta Ioniță a venit cu o reacție și cu documentele care conțineau răspunsuri la trei întrebări pe care aceasta le adresase ministerului sănătății. Una dintre aceste întrebări se referea la solicitarea spitalelor din Brăila pentru primirea de la minister a unui aparat de testare de tipul PCR-RT.

Ioniță spune că președintele CJ Brăila încearcă o palidă justificare în fața brăilenilor și aruncă tot felul de fumigene în spațiul public legate de achiziția unui aparat de testare pentru COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Brăila.

Minciuna nu este soluția, domnule Chiriac! În 17 martie 2020, Consiliul Județean Brăila a solicitat Ministerului Sănătății să precizeze dacă va pune la dispoziția autorității locale sumele necesare achiziției unui aparat de testare RT-PCR. În ședința CJ Brăila din 23 martie 2020, Francisk Chiriac a anunțat că se alocă sumele necesare achiziției din fonduri locale a unui aparat RT-PCR, care va veni în două-patru săptămâni și, până atunci, va fi pregătit personalul care să-l deservească. Suntem în luna mai! Aparatul cu bani de la CJ nu a mai fost achiziționat! După două luni, nu două săptămâni, Spitalul Județean a primit un RT-PCR, cumpărat de un sponsor. Azi, pe 13 mai, aparatul nu este funcțional, pentru că nu există personal care să-l deservească. Minciuna nu este soluția, domnule Chiriac!” spune deputatul PNL Antoneta Ioniță.

Parlamentarul liberal spune că în 26 martie 2020, printr-o adresă oficială, l-a întrebat pe Francisk Chiriac dacă Brăila are fonduri alocate pentru RT-PCR, cu dorința de a se implica și de a face demersurile legale la Ministerul Sănătății.

Mi-a răspuns aproape o lună mai târziu, pe 21 aprilie, că ministerul nu a repartizat fonduri, dar s-a lăudat din nou cu alocarea a 2,5 milioane de lei de la CJ, pentru RT-PCR. Aparatul, repet, nu e cumpărat nici acum! Nu îmi amintesc, domnule Chiriac, să mă fi sunat vreodată pentru binele brăilenilor și să nu fi reacționat! Minciuna nu este soluția, domnule Chiriac! Tot pe 26 martie, am adresat câteva întrebări managerului Spitalului Județean de Urgență Brăila, pentru a vedea cum stau lucrurile acolo. Nu am primit nici până azi răspuns! Surpriză? Nu, managementul defectuos pe care îl protejează Francisk Chiriac! Și acum, să ne lămurim pe deplin cum stă treaba, pentru că am întrebat și la Ministerul Sănătății dacă la Brăila se alocă fonduri pentru RT-PCR” spune deputatul liberal.

Aceasta spune că răspunsul din adresa nr. AB550/24.04.2020 este concludent.

SJU Brăila a transmis referatele, notele de fundamentare și acordul de principiu, cu privire la co-finanțarea din bugetul local, în procent de 10%, al Consiliului Județean Brăila, neactualizate, nefiind precizată prin conținut că aparatura medicală este de strictă necesitate pentru asigurarea asistenței medicale a pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, aceasta având numere de înregistrare din 2019 și ianuarie 2020. DSP menționează că a fost solicitată unității sanitare refacerea documentelor, urmând să fie transmis ministerului Sănătății cu condiția conformării la cerință, dar acestea nu au trimis solicitarea. Ca urmare, nu au fost alocate sume pentru achiziționarea unui RT-PCR și nu a fost depusă la Ministerul Sănătății o astfel de solicitare”, scrie în răspunsul primit de parlamentarul brăilean de la ministerul sănătății, răspuns semnat de seceretarul de stat Andrei Baciu.

Domnule Chiriac, QED! Mai ușor cu minciunile, că nu vă șade bine, om în toată firea, președinte de consiliu județean, să mințiți ca pe maidan! Brăilenii văd, înțeleg și vor sancționa!” spune Antoneta Ioniță.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •