Sport

Angola și România A câștigătoare în prima zi a Trofeului Carpați

Angola și România A câștigătoare în prima zi a Trofeului Carpați

Vineri după amiază s-au jucat primele două meciuri de la Trofeul Carpați, competiție care se desfășoară în Sala Polivalentă Danubius din Brăila. Campioana Africii, Angola, a învins clar campioana Asiei, Japonia. În cel de-al doilea meci România A a câștigat la opt goluri diferență meciul cu România B, cu jucătoare de la naționala de tineret.

Japonezele au început bine partida și au condus cu 3-0 în primele minute. Angola a revenit însă rapid în meci și a trecut a conducere după o perioadă de vreo 8 minute în care japonezele nu au marcat decât un gol. Angolezele au intrat la pauză cu un avantaj de două goluri, scor 13-11. Repriza a doua a fost controlată mai mult de jucătoarele din Africa, care s-au desprins și la 8 goluri. Ambii antrenori au rulat toate jucătoarele trecute pe foaia de joc încercând să pună în practică tot ce au exersat în pregătire. Scorul final a fost Japonia – Angola 21-26 (11-13).

Pentru japoneze cele mai multe goluri au fost marcate de OHYAMA Mana, autoare a șase goluri, și Sasaki Haruno cu 4 goluri. Pentru Angola cele mai multe goluri au fost marcate de Helena Paulo – 9 goluri, Kassoma Albertina Cruz – 6 goluri și Isabel Guialo – 3 goluri. Ultimul gol al angolezelor a fost marcat de portarul Teresa Almeida, care a aruncat din oartă în poartă.

Prima zi a Trofeului Carpați a continuat cu meciul România A – România B. A fost o ocazie foarte bună pentru cele două reprezentative ale României și pentru cei doi selecționeri, să pună la punct elemente ale jocului în vederea participării la competițiile internaționale oficiale de anul acesta, Campionatul European de Tineret, respectiv Campionatul Mondial.

Meciul a fost unul destul de echilibrat în majoritatea timpului. Abia în a doua parte a primei reprize, România A a reușit să se desprindă de la 8-7 la 15-7. În finalul primei reprize tinerele jucătoare de la România B au reușit să revină și să reducă din candicap, de la 16-9 la 16-13, scorul primelor 30 de minute ale meciului.

În partea a doua România A s-a desprins la șase goluri, dar în minutul 41 echipa de tineret a redus handicapul la doar două goluri, scor 22-20. Ultima dată când diferența a fost de două goluri s-a înregistrat la scorul de 26-24, pentru ca în minutul 53 Florică să marcheze pentru 32-24, prima dată când diferența a fost de 8 goluri, diferență care avea să se înregistreze la final, scor 36-18.

Pentru România A au marcat: Udriștoiu -5 goluri, Bucur -5, Ostase -5, Florică -4, Vătu -3, Pristavița -2, Perianu -2, Leuștean -2, Constantinescu -2, Zamfirescu -2, Ilie -1. În poartă Dedu a avut 10 intervenții, iar Măzăreanu a avut patru intervenții. Au mai jucat: Laslo și Tomescu.

Pentru România B au marcat: Andreea Popa -5, Adina Cace -5, Denisa Vâlcan -3, Miruna Bica -3, Gabriela Vrabie -3, Patricia Moraru -2, Eva Kerekes -2, Ioana Bălăceanu -1, Roberta Stamin -1, Ștefania Jipa -1, Andra Moroianu -1, Daniela Marin -1. Diana Ciucă a avut 10 intervenții, Cristina Ceaușescu 6 intervenții și Andreea Chetraru două intervenții. A mai jucat Marina Ilie.

Sâmbătă, 1 iunie, se vor juca meciurile:

ora 15:00: Romania B – Angola

ora 17:30: Romania A – Japonia

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •