Sport

Angola a caștigat la golaveraj Trofeul Carpați

Angola a caștigat la golaveraj Trofeul Carpați

Duminică seara, în fața a circa 1500 de spectatori, echipele României A și Angolei au terminat la egalitate, scor 21-21, iar Trofeul Carpați a plecat în Angola, cea mai bună echipă a turneului de la Brăila.

Selecționata România A, pregătită de Tomas Ryde și Costică Buceschi, a început bine meciul și a condus cu 3-0 și 6-1. Angolezele au revenit în meci și de la scorul de 7-2 pentru românce, în minutul 20, angolezele au trecut în avantaj prima dată, scor 7-8. Leuștean și Laslo au marcat pentru România, dar de la 9-8 româncele au primit cinci goluri la rând și la pauză africancele au intrat cu 4 goluri avans, scor 9-13.

Româncele au revenit după pauză. Pintea a marcat primele două goluri ale părții a doua. În minutul 40 România a recuperat handicapul de la pauză și a trecut la conducere, scor 15-14. Dedu a apărat o nouă aruncare de la 7 metri și Tănasie a marcat apoi pentru 16-14. Angolezele au egalat la 16 în minutul 44, dar România s-a distanțat la 3 goluri în minutul 52, scor 19-16. Cu cinci minute înainte de final, pe fondul erorilor individuale de pe faza de atac, scorul a redevenit egal, 20-20. Imprecizia în atacul româncelor nu a completat paradele Denisei Dedu și scorul final a fost 21-21 și Angola a câștigat Trofeul la golaveraj.

România: Dedu, Dumanska – Seraficeanu 5, Adespii 4, Tănasie 4, Bucur 3, Laslo 2, Pintea 2, Leuștean 1, Pristăvița, Vătu, Ostase, Tomescu, Zamfirescu, Constantinescu, Ilie. Antrenor: Tomas Ryde.

Angola: Almeida, Sousa – Guialo 5, Dombaxe 4, Chissola 3, Kassoma 3, Cazanga 2, dos Santos 2, Irancelma 1, Paulo 1, Nenganga, Joao, Machado, Kamaladua, Venancio. Antrenor: Morten Soubak.

În celălalt meci al zilei, Japonia a învins România tineret cu 35-29 (18-12). Meciul a fost unul destul de echilibrat până în minutul 20, când scorul era 10-10. Au urmat trei erori în atac ale fetelor de la România tineret și niponele au fructificat pe contraatac. La pauză japonezele aveau 6 goluri avantaj, scor 18-12.

În partea a doua a meciului tinerele jucătoare românce au avut câteva momente mai bune, când s-au apropiat la 3 goluri, dar la final au fost învinse la 6 goluri diferență, scor 35-29 (18-12). 

Japonia: Minami, Milakawa – Nakayama 7, Nagata 4, Sasaki 4, Hara 4, Yokoshima 3, Akiyama 3, Fujita 2, Katsuren 2, Ohyama 2, Shiota 1, Kawamura 1, Kawata 1, Kitahara 1. Antrenor: Ulrik Kirkely.

România: Chetraru, Ciucă, Ciaușescu – Popa 7, Vrabie 4, Moraru 4, Ilie 4, Beșleagă 4, Bălăceanu 2, Kerekes 2, Jipa 2, Cace, Stamin, Vâlcan, Marin. Antrenor: Dragoș Dobrescu.

Angola a câștigat astfel Trofeul Carpați. Pe locul 2 s-a clasat România A, dar cu un golaveraj mai slab. Locul 3 a revenit echipei Japoniei, care a fost susținută din tribună de ambasadorul țării lor în România. România tineret s-a clasat pe locul 4 fără nici un punct. Angolezele s-au bucurat la festivitatea de premiere în stilul lor caracteristic.

Crina Pintea a fost desemnată cel mai bun jucător al competiției. Angoleza Helena Paulo și Andreea Popa de la România tineret au fost golgheterele turneului cu câte 15 goluri marcate. Angoleza Albertina Kassoma a fost desemnată cea mai bună apărătoare a turneului, iar echipa Japoniei a primit trofeul fair-play. Cel mai bun portar al turneului a fost desemnată japoneza Minami.

Spectatorii brăileni le-au putut urmări pe fostele și actualele componente ale HC Dunărea. Gabriela Vrabie a jucat pentru România tineret, iar din toamnă va reveni la Brăila în postură de adversară, ea semnând cu HC Zalău. Udriștioiu și Czeczi au jucat pentru România A, iar din toamnă vor fi colege la echipa brăileană. Zamfirescu, Adespii și Perianu, foste jucătoare la HC Dunărea au făcut meciuri bune în fața spectatorilor brăileni, și au fost primite excelent de aceștia chiar dacă nu mai îmbracă tricoul celor de la HC Dunărea.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •