Sport

Angajatii de la CSM si DJTS au fost vineri in greva japoneza

Angajatii de la CSM si DJTS au fost vineri in greva japoneza

Angajații structurilor sportive din subordinea MTS au fost vineri, 16 martie în grevă japoneză, după ce Sindicatul Național Sport și Tineret a anunțat declanșarea programului de proteste la nivel național. Protestul angajaților de la DJTS Brăila și CSM Brăila vine ca urmare a faptului că memoriile și solicitările de dialog înaintate Ministerului Tineretului și Sportului, Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Comisiei de Muncă și Protecție Socială a Camerei Deputaților, în care sunt expuse principalele probleme cu care se confruntă angajații din sistem au rămas fără răspuns.

[quote]Tratamentul inegal și discriminatoriu legiferat prin adoptarea Legii-cadru nr. 153/2017 în ceea ce privește salarizarea personalului din domeniile Sport și Tineret dar şi ignorarea propunerilor de corecție și a amendamentelor depuse, au determinat menținerea celui mai scăzut nivel de salarizare dintre toate categoriile de bugetari din România[/quote] se arată într-un cominicat al Sindicatului Sport și Tineret .

Astfel, reîncadrarea personalului și comprimarea a 70% din totalul salariilor la un cuantum de 1300 lei net, nediferențiat pe funcții, grade , trepte, gradații au dus la apariția unor situații aberante pe care sindicaliștii le-au semnalizat în repetate rânduri.

De asemenea, având în vedere si neplata salariilor angajaţilor în data de 14 martie 2018, fără a fi anunţat alt termen de plată, Sindicatul National Sport si Tineret a organizat un protest sub forma de – GREVĂ JAPONEZĂ – în toate instituţiile din Sport şi Tineret, pentru data de 16 martie 2018. Angajații DJST Brăila și CSM Brăila au purtat banderole albe la mână, inclusiv antrenorii care s-au aflat cu sportivi la competiții. 

Angajaţii au purtat banderole albe pe braţ în semn de protest faţă de NERESPECTAREA de către angajator a obligaţiilor legale şi a celor stabilite prin contractul colectiv de muncă privind plata la timp a drepturilor salariale.

După acțiunea de vineri, protestele angajaților din Sport și Tineret vor continua cu un Miting de la Ministerul Muncii pe data de 28 martie 2018. În paralel, în aceeași zi se vor organiza Pichetarea unităţilor din Sport şi Tineret / Marş către instituţii – delegaţii SNST vor depune memorii cu revendicări la Guvern, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Muncii, Ministerul Educaţiei şi la Camera Deputaţilor.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •