Actualitate

Amendați pentru că și-au uitat masca acasă

Amendați pentru că și-au uitat masca acasă

La data de 20 decembrie a.c., poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila şi poliţişti locali, au continuat activitățile de verificare a gradului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, precum şi a noilor măsuri instituite ca urmare a modificărilor şi completărilor aduse prin H.G. nr. 935/2020.

Astfel, au fost desfăşurate 18 acțiuni punctuale vizând societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, pieţele și târgurile din municipiu și cele din județ, zonele aglomerate și mijloace de transport în comun, cele cu regim de TAXI și cele care asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă.

În intervalul orar 23.00 – 05.00, acţiunile au vizat şi interdicţia de circulaţie a persoanelor în afara locuinţelor sau a gospodăriilor, prevăzută de H.G. 935/2020.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, forţele implicate au verificat 81 societăți comerciale, au legitimat 1.155 de persoane și au controlat  347 de vehicule, 182 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI şi mijloace care asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă.

Urmare a abaterilor constatate la nivel judeţean, au fost aplicate 159 sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 58.000 de lei.

Pentru nerespectarea măsurilor  privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecție în mijloacele de transport, polițiştii brăileni şi polițiştii locali au sancţionat contravenţional 30 de persoane, dintre care 1 șofer și 29  pasageri, valoarea  amenzilor fiind de 10.000 de lei.

Totodată, 40 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00-05.00, au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 21.000 de lei.

În dimineața zilei de 20.12.2020, un tânăr, de 24 de ani, din comuna Ciocile a fost depistat de către polițiștii brăileni în timp ce se deplasa cu bicicleta,  pe raza comunei, fără a purta masca de protecție.

După ce a fost oprit și legitimat de către polițiști, tânărul a motivat că a uitat să o ia de acasă, fapt pentru care a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020, cu amendă în cuantum de 500 de lei.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •