Ieri, consilierii județeni s-au întrunit în sistem online pentru ședința ordinară în care au aprobat bugetul județului pentru anul 2021. Acesta a fost singurul punct aflat pe ordinea de zi a ședinței. Consilierii județeni PNL au avut 5 amendamente la proiectul de buget, dar toate au fost respinse, întrunind doar voturile celor 10 consilieri PNL.

Consilierul județean Cristian Pricop a propus achiziția unui audit financiar și clinic pentru mutarea secției de pediatrie de la Corpul A al Spitalului Județean de Urgență la corpul D, care găzduiește Maternitatea. Valoarea propusă pentru realizarea acestui audit era de 12.000 de lei. Președintele CJ a replicat că acest lucru se poate întâmpla și fără acest audit, printr-o decizie a Consiliului de Administrație al SJU:

Al doilea amendament propus de consilierul PNL Cristian Pricop a fost referitor la acordarea unei indemnizații suplimentare lunare, în valoare de 5.000 lei brut/lună, timp de un an de zile, pentru toți medicii care vor veni la Brăila și semna un contract cu Spitalul Județean de Urgență Brăila, pe secțiile deficitare, valabil minim 3 ani. Suma propusă a fost de 400.000 lei.

Consilierul Vasile Varga a propus acordarea a 200 de bilete de tratament în stațiunea Lacu Sărat pentru pensionari beneficiari ai pensiei sociale garantate de 800 de lei. Biletele de tratament urmau să includă cazarea, masa și serviciile de tratament balnear. Valoarea propusă era de 155.000 lei.

Consilierul liberal Marian Căpățână a venit cu două amendamente. Primul viza finanțarea revistei bianuale ”Luceafărul literar și Artistic Brăilean”, în colaborare cu Biblioteca Județeană Brăila. După respingerea amendamentului, președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac a spus că acest proiect poate fi inclus în programul de activități al Bibliotecii în urma unor discuții din managerul acestei instituții. Al doilea amendament propus de consilierul Căpățână a fost unul referitor la acordarea a câte 100 de burse de performanță pentru studenții care frecventează cursurile de la la facultatea de Inginerie și Agricultură Brăila și la Universitatea Constantin Brâncoveanu. Valoarea acestor burse urma să fie de 700 lei pe lună pe parcursul anului universitar.

În cele din urmă bugetul a fost adoptat în forma propusă, cu 21 de voturi pentru și 10 abțineri, ale consilierilor PNL.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •