ProBr

Galerie foto+video: Ambasadorul SUA in vizita economica la Braila

Galerie foto+video: Ambasadorul SUA in vizita economica la Braila
Galerie foto+video: Ambasadorul SUA in vizita economica la Braila
Galerie foto+video: Ambasadorul SUA in vizita economica la Braila

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm a fost prezent astăzi la Brăila, într-un tur de interes economic, la invitaţia Consiliul Naţional al Intreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMM), precum şi a Patronatului Oamenilor de Afaceri Brăila.

Ambasadorul american s-a aflat pentru a doua oară în Brăila, după ce în luna august a răspuns invitației Bibliotecii Județene Panait Istrati, la inaugurarea Raftului American.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, și-a început întâlnirile la Brăila cu reprezentanţii fabricii de mobilă “Badenmob” situată pe pe platforma industrială de la Chiscani,  DN 21, Km 10.  Delegația care l-a însoțit pe oficialul american a venit de la Slobozia, unde a participat la alte întâlniri cu reprezentanți ai IMM-urilor din județul vecin și a sosit la Brăila în jurul orei 16.15. Firma Badenmob, condusă de Silviu Caloianu, este una cu capital 100% românesc, care și-a început activitatea în anul 2004, iar acum a ajuns să aibă o cifră de afaceri de 3 milioane de euro anual. După o discuție cu reprezentanții POA Brăila și administratorul firmei Badenmob, producătoare de mobilă de bucătărie, ambasadorul a vizitat secția de producție a fabricii.

După vizita la Badenmob, a urmat o vizită la producătorul de confecţii textile SC “Braiconf” SA, unul dintre cele mai cunoscute brand-uri din România, fondată în 1950. Aici a discutat cu președintele Consiliului de Administrației a fabricii de confecții brăilene, Dan Simionescu și cu directorul de producție, Elena Popa. Simionescu i-a precizat ambasadorului american că Brai­conf in­ten­ţionează ca pe termen lung să intre cu businessul de retail pe pieţele din Europa şi SUA, cea mai mare eco­nomie la nivel mondial.

La ambele întâlniri ale ambasadorului SUA în România, a participat, la invitația organizatorilor, și primarul municipiului Brăila, Marian Viorel Dragomir.

La încheierea celor două vizite, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a plecat spre Galați, unde mâine va avea alte două întâlniri cu reprezentanți ai unor societăți din mediul de afaceri.

Vicepreşedintele CNIPMM, Vasile Priceputu şi totodată preşedintele al Patronatului Oamenilor de Afaceri Brăila, a spus că a propus cele două societăți comerciale de producție de la Brăila ca exemplu de bune practici în domeniul afacerilor în plan local.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •