Sport

Alina Czeczi și Bianca Tiron au marcat împreună 20 de goluri pentru Dunărea Brăila în victoria cu 34-21 în fața celor de la CSM Slatina

Alina Czeczi și Bianca Tiron au marcat împreună 20 de goluri pentru Dunărea Brăila în victoria cu 34-21 în fața celor de la CSM Slatina

După două înfrângeri în primele două etape din liga Florilor, HC Dunărea Brăila s-a răzbunat în primul meci de pe teren propriu cu CSM Slatina. Cu Bojana Milic și Tamires Morena în teren, fetele lui Aurelian Roșca au câștigat cu 34-21 (16-9) după un joc foarte bun în care Alina Czeczi a fost golghetera meciului cu 11 goluri marcate.

HC Dunărea Brăila a început în forță meciul și a marcat prin Dache și Tiron, apoi Stoicănescu a ratat cu poarta goală. Oaspetele au marcat primul lor gol în minutul 8, prin Daniela Corban, dar Brăila s-a distanțat la 9-1 în minutul 12.

În minutul 19 Tamires a marcat primul ei gol într-un meci oficial pentru Dunărea Brăila. Fetele de la Brăila au mai slăbit ritmul în ultimele minute ale primei reprize, o repriză în care Elena Dache a trimis de 3 ori mingea în bară. Echipa din Slatina s-a apropiat la 6 goluri, scor 15-9, dar ultimul gol al reprizei I a fost marcat de Tamires Morena, cu două secunde înaintea finalului de repriză și la pauză s-a intrat la scorul de 16-9.

Repriza a doua a fost la discreția echipei brăilene. Fetele lui Roșca s-au distanțat la 10 goluri în minutul 37, diferență care s-a înregistrat și la jumătatea reprizei secunde, când scorul a fost 23-13. Au urmat trei goluri legate ale echipei brăilene, care au dus diferența la 13 goluri în minutul 48. Cea mai mare diferență a fost de 14 goluri, 29-15 și 30-16, pentru ca la final rezultatul să fie 34-21, cu un ultim gol marcat de Milic.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Alina Czeczi – 11 goluri, Bianca Tiron -9, Bojana Milic -4, Morena Tamires -3, Iasmina Ichim -2, Marina Dmitrovic – 1 (1 de la 7 m), Aneta Udriștioiu -1, Elena Dache -1, Ștefania Epureanu -1, Diana Axinte -1. Au mai jucat: Marina Razum – 9 intervenții, Gabriela Dobre -4 intervenții, Elena Șerban -2 intervenții, Natasha Krnic.

Pentru CSM Slatina au marcat: Lorena Ostase -5 goluri, Oana Chitacu -4, Elena Fulgoi -2, Hermina Stoicănescu -2, Daniela Corban -2, Alexandra Andrei -2, Adina Cîrligeanu -1, Daniela Șchiopu -1, Luciana Popescu -1.

Cu această victorie HC Dunărea a acumulat 3 puncte, golaveraj 76-73 și a urcat pe locul 10 după 3 etape. În etapa a IV-a, echipa brăileană va juca în deplasare la Măgura Cisnădie, duminică, 15 septembrie, de la ora 18.00.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •