Politica

Alexandru Dănăilă: Actualul guvern PNL a dat județului Brăila mai mulți bani decât ultimul guvern PSD

Alexandru Dănăilă: Actualul guvern PNL a dat județului Brăila mai mulți bani decât ultimul guvern PSD

Președintele PNL Brăila, consilierul județean Alexandru Dănăilă a transmis astăzi un comunicat de presă, în care acordă o replică la declarațiile liderilor PSD Brăila față de alocările sumelor către UAT-urile din județ.

Dănăilă spune că a văzut atacul ridicol al primarului Marian Dragomir la adresa sa și a ministrului de Finanțe și, în general, la adresa PNL, în care edilul municipiului îl acuza că a negociat cu ministrul sumele care să fie alocate în județul Brăila pentru echilibrarea bugetelor locale.

După ce, vreme de patru ani, domnul Dragomir și administrația domniei sale au pierdut vremea și au ratat șansa uriașă de a atrage bani europeni, vitali pentru dezvoltarea orașului, primarul Brăilei s-a trezit să asfalteze înainte de alegeri și să se plângă de faptul că nu-i dă guvernul bani. Întâi de toate trebuie spus un lucru: nici guvernul Dăncilă, de fapt, niciun guvern PSD nu a dat județului Brăila mai mulți bani decât actualul guvern PNL. Repet, să înțeleagă și domnul Dragomir căruia-i plac repetițiile: actualul guvern PNL a dat județului Brăila mai mulți bani decât ultimul guvern PSD. Acest lucru a fost posibil și fiindcă liderii PNL Brăila au reprezentat corect interesele județului și au vorbit oricând a fost posibil despre nevoile comunității brăilene” a spus Alexandru Dănăilă.

Liderul PNL îl întreba pe primarul Dragomir cum a început lucrările de investiții pentru care ar fi solicitat bani de la Guvern dacă nu avea surse de finanțare și ce fel de proiecte pentru asfaltări se fac în primăria Dragomir, dacă nu există surse de finanțare, dar se știu deja „societățile brăilene” care urmează să asfalteze.

Răzbate din declarația plângăcioasă a domnului primar o frustrare legată de faptul că societățile de casă ale administrației PSD ar putea avea de suferit. Eu, în locul domnului primar, nu aș plânge de mila firmelor care au contracte de zeci de milioane de euro cu Primăria. Dar dacă domnia sa se transformă în avocatul lor, putem purta, firește, și o astfel de discuție. Îi sfătuiesc pe domnii Dragomir și Chiriac să se concentreze asupra atragerii de fonduri europene și să folosească banii din taxele și impozitele brăilenilor pentru a asigura partea de cofinanțare și nu să-i facă praf în acțiuni pompieristice de asfaltări electorale. Din cauza lor, Brăila este pe ultimul loc în România la atragerea de fonduri europene! Proiectele de infrastrucură pot fi realizate cu bani europeni, domnule Dragomir! Bani care, din păcate pentru unii, nu pot fi cheltuiți după bunul plac al unora sau al altora. Îl asigur pe domnul Dragomir că Partidul National Liberal va sprijini de fiecare dată proiectele serioase, așa cum se întâmplă peste tot în România” a încheiat Alexandru Dănăilă.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •