Silviu Mares 14 noiembrie 2012
Alegeri parlamentare. Jandarmii braileni au intrat in dispozitiv

Alegeri parlamentare. Jandarmii braileni au intrat in dispozitivCu ceva vreme inainte ca unii dintre candidati sa fie siguri ca vor participa la alegerile parlamentare, jandarmii braileni incepusera unele activitati, specifice muncii lor.

Astfel, de la 1 octombrie, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila a asigurat protectia Biroului Electoral Judetean Braila, urmand ca, in perioada campaniei electorale, jandarmii Braila sa asigure ordinea publica la toate manifestarile circumscrise alegerilor, precum si la celelalte manifestari culturale, sportive, religioase etc, ce se vor desfasura pe raza judetului Braila.

De asemenea, Jandarmeria Braila va asigura protectia transportului buletinelor de vot si a celorlalte materiale, atat pe timpul transportului acestora la Biroul Electoral Judetean Braila, cat si pe timpul depozitarii, pana la predarea acestora catre presedintii sectiilor de votare.

In zilele de 8 si 9 decembrie, 187 de jandarmii vor asigura protectia unui numar de 72 sectii de votare, situate in 38 locatii, atat in municipiul, cat si in judetului Braila.

Tot in data de 8 decembrie, jandarmii braileni vor asigura protectia transportului buletinelor de vot la sectiile de votare din municipiul Braila, iar in ziua votarii, se vor constitui subunitati de interventie, cu un efectiv total de 100 jandarmi, care vor avea misiunea de a restabili ordinea publica, atunci cand aceasta este tulburata si poate afecta buna desfasurare a procesului electoral.

Dupa terminarea procesului de votare, efectivlele Jandarmeriei brailene vor asigura protectia transportului proceselor verbale, cu rezultatul votarii, la sediul B.E.J., unde va fi instituit si un dispozitiv de asigurare a masurilor de ordine, in vederea prevenirii actelor de tulburare a ordinii publice;

Totodata, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila va asigura si protectia transportului proceselor verbale cu rezultatul votarii la sediul Biroului Electoral Central din Bucuresti.

Paul IOAN

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.