Sport

AJF Brăila trebuie să desemneze campioana Ligii a 4-a până pe 27 iulie. Barajul de promovare se joacă cu campioanele din Vrancea și Galați

AJF Brăila trebuie să desemneze campioana Ligii a 4-a până pe 27 iulie. Barajul de promovare se joacă cu campioanele din Vrancea și Galați

Federația Română de Fotbal a stabilit vineri, 19 iunie, prin tragerea la sorți efectuată la Casa Fotbalului, grupele barajului de promovare în Liga 3, sezonul 2020-2021. Rezultatul precedentei trageri, efectuate în luna februarie, a fost anulat din cauza modificărilor survenite în urma pandemiei de COVID-19. Astfel, campioana Ligii a 4-a din județul Brăila va juca un mini-turneu de baraj cu campioanele din Vrancea și Galați.

Conform hotărârii Comitetului de Urgenţă al FRF din 11 mai 2020, s-a decis să promoveze din Liga a 4-a în Liga a 3-a, 14 echipe câştigătoare ale mini-grupelor de baraj în trei, la care participă cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB.

Fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă.

Cluburile participante la jocurile de baraj sunt obligate să achite AJF-ului la care sunt afiliate, până la data de 29 iulie 2020, suma de 3.000 lei, reprezentând cheltuielile cu indemnizaţiile arbitrilor și observatorilor. Nerespectarea acestei obligaţii conduce la neprogramarea echipei clubului în cauză la jocul de baraj și la pierderea jocului prin forfait.

Răzvan Burleanu le-a transmis președinților de AJF-uri că noul termen de transmitere a campioanelor Ligii a 4-a este 27 iulie, deoarece în perioada 1-9 august se vor juca barajele în trei pentru promovarea În Liga a 3-a.

La momentul întreruperii campionatului Ligii a 4-a din Brăila, mai erau de disputat 5 etape din sezonul regulat, după care urmau turneele play-off și play-out. AJF Brăila va stabili în perioada următoare modul în care va fi desemnată campioana și echipa participantă la barajul de promovare în Liga a 3-a. Cu cinci etape înaintea finalului sezonului regulat, Victoria Traian se află pe primul loc, cu 44 de puncte din 16 meciuri, urmată de Sportul Chiscani cu 43 de puncte, din 15 meciuri. În etapa următoare ar trebui să se joace derby-ul dintre cele două echipe, cu echipa din Traian în calitate de gazdă. Dacă se va decide continuarea campionatului, după etapa a XVIII-a, Victoria Traian mai are de jucat cu Pandurii Tudor Vladimirescu și Voința Plopu în deplasare, și cu Viitorul Însurăței, pe teren propriu. Sportul Chiscani mai are de jucat cu Viitorul Însurăței și Viitorul Șuțești, pe teren propriu, cu Voința Plopu și Dacia Unirea II Brăila, în deplasare.

De asemenea, s-a înaintat data de 5 august ca termenul limită pentru a se transmite și echipa care reprezintă județul în faza națională a Cupei României. Cupa României – faza județeană s-a oprit la faza optimilor de finală, în care intrau în competiție cele 11 ehipe din Liga a 4-a, alături de Viitorul Cireșu, Viitorul Galbenu și Gloria Movila Miresii.

A fost anunțat că noul sezon de Liga a 3-a va începe la 29 august, iar până la acea dată trebuie să se desfășoare trei tururi din noua ediție a Cupei României, faza națională.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •