Social

Adrian Țiripa, medalie de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie

Adrian Țiripa, medalie de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie

Printre cei 7 elevi români care au cucerit medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie 2019 se numără și brăileanul Adrian-Marian Ţiripa, elev în clasa a IX-a la Liceul teoretic Nicolae Iorga. 

Brăileanul Adrian Marian Țiripa, elev în clasa a IX-a la Liceul teoretic Nicolae Iorga din Brăila, a câștigat medalia de argint și a obţinut o diplomă specială pentru cel mai bun rezultat la proba observațională.

De pregătirea sa s-au ocupat profesoarele Liliana Iacob şi Nicoleta Becheanu, profesorul de fizică Cristian Petcu şi muzeograful Ovidiu Tercu – fondatorul Observatorului Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

A XXIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie a fost găzduită de România, în perioada 18-27 octombrie, fiind organizată la Piatra Neamţ în coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale.

Au fost acordate 36 diplome de participare elevilor, 31 medalii de bronz, 21 medalii de argint, 10 medalii de aur şi diplome profesorilor coordonatori din toate ţările participante.

Lotul României a fost reprezentat de trei elevi juniori şi patru elevi seniori. Aceştia au obţinut şapte premii: două medalii de aur, patru medalii de argint şi o medalie de bronz.

Elevii laureaţi cu aur sunt: Daria-Teodora Hărăbor (Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi) şi George Cristian Ardeleanu (Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti).

Medaliile de argint au fost adjudecate de Traian Rareş Tuş (Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare), Teodor Ionuţ Grosu (Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău), Dragoş-Andrei Sîrghi (Colegiul Naţional „Ştefan Cel Mare” din Suceava) şi Adrian-Marian Ţiripa (Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Brăila).

Flavia-Cristina Pascal (Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ) a fost medaliată cu bronz.

Lotul olimpic al României a fost coordonat de profesorii Grigoruţă Oniciuc (Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ) şi Lucian Stoian (Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare).

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •