Social

Acțiunile de verificare în zone aglomerate se vor intensifica în weekend

Acțiunile de verificare în zone aglomerate se vor intensifica în weekend

Şi în acest sfârşit de săptămână, poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” al Judeţului Brăila, Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, Direcţiei de Sănătate Publică Brăila şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, vor desfăşura acţiuni de verificare, cu efective mărite, în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, pieţe, terase, precum şi în mijloacele de transport persoane.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate în cursul zilei de vineri, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila au verificat mai multe autovehicule de transport persoane, fiind constatate 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.000 lei pentru neportul sau purtarea necorespunzătoare a măştii de protecție în mijlocul de transport.

De asemenea, pe raza judeţului, au fost verificate 79 de societăţi comerciale şi au fost aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 11.000 lei, dintre care 25 la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 12 conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 13 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 2 potrivit O.U.G 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

Totodată, polițiștii locali, sub coordonarea Poliției Municipiului Brăila, au desfășurat acțiuni în mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului Brăila, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19.

Astfel, au fost depistați 18 pasageri care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție în mijlocul de transport, aceștia fiind sancționați contravențional conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Facem apel către cetăţeni să respecte măsurile de protecţie sanitară şi distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur!” a spus agent de poliție Geanina Niculae, de la Biroul de presă al IPJ Brăila

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •