ProBr

Actiuni de weekend ale politistilor si jandarmilor

Actiuni de weekend ale politistilor si jandarmilor
ASIGURAREA UNUI CLIMAT DE SIGURANŢĂ CIVICĂ
Actiuni de weekend ale politistilor si jandarmilor

Poliţiştii brăileni au acţionat, în acest weekend, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În zilele de 17 şi 18 februarie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, de la poliţiile orăşeneşti şi secţiile de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 67 de societăţi comerciale, legitimate 330 de persoane, 93 fiind controlate corporal sumar, şi oprite în trafic 280 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 76 de şoferi.

De asemenea, au fost constatate 191 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 74.000 de lei, şi 2 infracţiuni de furt.

Dintre amenzile aplicate, 119 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 6 conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 28 conform Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi 10 la alte acte normative.

Ca măsură complementară, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării 2 permise de conducere, au retras 6 certificate de înmatriculare şi au confiscat bunuri în valoare de 2500 de lei.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 de Poliţie Rurală Făurei l-au depistat în trafic, pe DN 2B,  pe un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din judeţul Vrancea, în timp ce transporta, cu o autoutilitară, cantitatea de 300 de kg de material feros, fără a deţine documente de proveniență.

Acesta a fost sancționat cu amendă, în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 12/1990, iar marfa transportată a fost ridicată în vederea confiscării.

Aseară, la ora 21:20, poliţiştii Postului de Poliţie Comunal Stăncuţa i-au depistat în flagrant, pe DJ 212, în apropierea satului Spiru-Haret, pe trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 40 de ani, din localitatea Cuza Vodă, în timp ce transportau doi baloţi de lucernă.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că baloţii au fost sustraşi din cadrul unei societăţi din Spiru Haret, fiind restituiţi acesteia, iar pe numele celor doi poliţiştii au întocmit dosar penal pentru furt calificat.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00:00, poliţişti din cadrul Secţiei 2 de Poliţie Rurală Brăila l-au depistat pe un brăilean, în vârstă de 48 de ani, administrator al unei societăţi din localitatea Chişcani, în timp ce sustragea gaze naturale pentru a alimenta centrala termică din interiorul clădirii.

Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •