Social

Acțiuni comune de verificare a măsurilor de protecție în mijloacele de transport în comun și taxi

Acțiuni comune de verificare a măsurilor de protecție în mijloacele de transport în comun și taxi

În ultimele 24 de ore, poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” al Judeţului Brăila, Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, Direcţiei de Sănătate Publică Brăila şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, au desfăşurat acţiuni de verificare, cu efective mărite, în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, pieţe, terase, precum şi în mijloacele de transport public de persoane.

Astfel, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila au verificat mai multe autovehicule de transport persoane, fiind constatate 21 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.500 lei pentru neportarea sau purtarea necorespunzătoare a măştii de protecție în mijloacele de transport în comun şi 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în cazul transportului public de persoane în regim de taxi.

De asemenea, pe raza judeţului au fost verificate 64 de societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar şi pieţe.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate în cursul zilei de sâmbătă, au fost constatate 86 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 33.000 lei, dintre care 12 la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 52 conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, fiind reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 8 permise de conducere, 19 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 2 potrivit Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi 1 conform H.G nr. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Totodată, polițiștii locali, sub coordonarea Poliției Municipiului Brăila, au desfășurat acțiuni în mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului Brăila, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19.

Cu această ocazie au fost depistați 8 pasageri care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție în mijlocul de transport, aceștia fiind sancționați contravențional conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •