Sport

A apărut numărul 12 al Revistei „Sportul Brăilean” realizat de DJST Brăila

A apărut numărul 12 al Revistei „Sportul Brăilean” realizat de DJST Brăila

Având în vedere condiţiile restrictive, de pandemie, DJST Brăila anunţă apariţia numărului 12/2020 al Revistei „Sportul Brăilean” realizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila.

Spre deosebire de anii precedenţi, în absenţa unui context favorabil întâlnirilor publice şi pentru a nu periclita starea de sănătate a jurnaliştilor, colaboratorilor şi prietenilor acestei publicaţii, nu se va organiza o festivitate publică de lansare a revistei.

Numărul 12/2020 este unul cu totul special fiindcă reflectă un an aproape imposibil pentru sportul brăilean. Cu titlul de fond „2020 – ANUL CARE A TRAUMATIZAT SPORTUL„, publicaţia oferă un conţinut tematic dedicat pandemiei (Panoramic sportiv 2020; Anul care a traumatizat sportul; Tichete voucher pentru sport, Handbal în pandemie;), articole inedite şi captivante care surprind poveşti unice despre sport (Primele Jocuri Olimpice şi mărcile poştale) sau despre oameni pentru care sportul s-a împletit, implacabil, cu viaţa (Campioana destinului: Mărioara Munteanu; O victorie asupra neputinţei;), recursuri la memoria colectivă şi restaurări istorice (Contribuţia Brailei la dezvoltarea gimnasticii româneşti; Rivalitatea sportivă dintre Brăila şi Galaţi în urmă cu un secol;) şi întoarceri în timp care ne conectează la ideea că istoria este ciclică şi că ne oferă necontenit înţelepciunea unor exemple puternice din lumea sportului de altă dată şi nu numai (Sportul în timpul gripei spaniole).

Fiind o iniţiativă unică pe plan naţional, Revista „Sportul Brăilean” îmbogăţeşte peisajul publicaţiilor locale dar de această dată se străduieşte să aducă şi un strop de optimism, de încurajare pentru sportul brăilean care a suferit cea mai puternică depresie de la ultima conflagraţie mondială.

Publicaţia va fi distribuită gratuit la evenimente sportive şi la festivităţile de premiere de la activităţile şi competiţiile sportive proprii.

Colaboratorii acestui număr sunt: psih. Eduard Bucureşteanu, prof. Viorel Alexandru, Corina Andronache, Fănuţa Leocă, Valerică Butoi, Nelu Ivan, Andrei Andriev, Gabriel Leonard Sârbu, coordonator publicaţie Mircea Carbunaru.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •