
În perioada 4-6 aprilie, în cadrul expoziţiei Gastro Pan s-a desfăşurat şi cea mai importantă competiție autohtonă dedicată brutarilor, cofetarilor și bucătarilor. La această competiţie au participat peste 200 de concurenţi din întreaga ţară, printe câştigători aflându-se şi brăileanca Vera Maxim.
La cele 4 secțiuni și 8 categorii au fost prezentate cele mai bune pâini, torturi, produse de patiserie, piese artistice din zahăr și ciocolată, platouri culinare și sculpturi în fructe și legume. Juriul format din specialiști de înalt nivel din țară și din străinătate a apreciat atât conținutul și gustul produselor, cât și aspectul și modul de prezentare.
Produsele anului premiate la GastroPan 2014 sunt:
— Pâinea Anului 2014, realizată de Camelia Ilincă din București
— Tortul Anului 2014, realizat de Irina Elena Apostol din București
— Înghețata Anului 2014, realizată de Alin Constantin din localitatea Copăceni
— Cel mai bun produs de patiserie — Camelia Ilincă din București
— Cea mai reușită piesă artistică din aluat de panificație — realizată de Diószegi László din Sfântu Gheorghe
— Cea mai reușită piesă artistică din ciocolată — Maxim Vera din Brăila
— Cea mai reușită piesă artistică din pastă de zahăr — Avadani Oana din Sfântu Gheorghe
— Cel mai reușit platou de preparate reci — Preda Liviu din Brașov
— Cea mai bună sculptură în legume și fructe — Oprișă Marcel din Arad