ProBr

Doinita Ciocan a primit atributiile primarului pe perioada suspendarii lui Simionescu

Doinita Ciocan a primit atributiile primarului pe perioada suspendarii lui Simionescu

IMG_7403Întruniți într-o șeință extraordinară, vineri, 12 februarie, de la ora 10.00, consilierii municipali brăileni și-au desemnat un viceprimar care să preia atribuțiile legale ale primarului, pe perioada cât acesta este suspendat din funcție. IMG_7314

La această ședință au fost prezenți 24 de consilieri dintre cei aflați în funcție. Au absentat consilierul PP-LC Ene Tache, care este bolnav și lipsește de la ședințele CLM de un an de zile, consilierul PNL Paul Crețu, suspendar din funcție după ce a fost acuzat de emiterea de rețete fictive în dosarul Ahmeya și consilierul PNL Laurențiu Marian Chiru.

Liderul grupului de consilieri PSD, a propus-o pe Doinița Ciocan (PSD) să preia atribuțiile primarului, propunere susținută și de consilierii UNPR și ALDE, dar și de Simona Drăghincescu.IMG_7336

În schimb, consilierii PNL, prin vocea lui Cristian Pricop, au declarat că PNL nu este interesat să preia guvernarea locală, iar ei nu vor face nici o propunere și se vor abține de la vot, sugerând că PSD ar trebui să-și asume până la capăt guvernarea locală. Consilierul PNG, Ionel Alexandru, s-a raliat și el liberalilor și nu a votat.

Simona Drăghincescu i-a acuzat pe liberali de ipocrizie, având în vedere că aceștia au candidat pe liste comune cu PSD la alegerile locale din 2012 și îl mențin încă în funcția de viceprimar pe Alexandru Dănăilă. IMG_7320

[quote]Am trăit să o aud și pe asta, în sensul că grupul de consilieri de la PNL nu face nicio propunere , dar le place să stea în funcția de viceprimar de 3 ani și jumatate… O ipocrizie mai mare decât acest lucru n-am auzit! Deși ar fi trebuit să-și asume pentru ca ei au candidat împreună, și nu numai PSD este vinovat de modul în care arată Brăila și nu numai PSD ar trebui să-și asume niște situații, ci ar trebui să meargă împreună. Mă suprinde o asemenea atitudine din partea PNL, deși mă așteptam la ea[/quote], a spus Simona Drăghincescu, care a sugerat că în situația în care liberalii nu își asumă coabitarea cu PSD, viceprimarul Dănăilă să-și de-a demisia din funcție.

Consilierul liberal Marian Fusea a sărit în apărarea colegilor săi și a  adăugat că ”PSD este singurul vinovat pentru că Brăila nu s-a dezvoltat și nu sunt locuri de muncă. PNL nu vrea să-și asume prin desemnarea unui candidat faptele anchetate de DNA, executate de PSD Brăila”.

În urma votului secret a rezultat 17 voturi ”pentru” Doinița Ciocan și niciunul împotrivă, aceasta preluând astfel atribuțiile de primar al municipiului Brăila pentru perioada cât Aurel Simionescu va fi suspendat din funcție.

În sală au fost prezenți și lideri ai PNL, UNPR și PSD, senatorul Cătălin Boboc, deputații Dorin Petrea și Marioara Nistor, consilierii județeni Nicu Niță și Marius Dobrotă.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •