Sport

Caravana baschetului brăilean a ajuns la finalul proiectului

Caravana baschetului brăilean a ajuns la finalul proiectului

IMG_0387CS Cuza Sport Brăila a promovat în ultimii 8 ani baschetul în rândul tinerilor brăileni prin implicarea în diverse acţiuni sportive. În decursul anilor preşedintele clubului şi antrenorul Mircea Emil Totolici a încercat ca, pe lângă dezvoltarea şi promovarea acestui sport, să crească jucători de baschet, iar unii dintre ei au reuşit să ajungă în loturile naţionale de juniori ale României.

În toamna acestui an, CS Cuza Sport Brăila a desfăşurat ”Caravana baschetului brăilean”, un proiect finanţat de Consiliul Judeţean Brăila în baza „Programului pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor nonprofit de interes judeţean – cultură, culte, sport pentru anul 2015”. Proiectul ”Caravana baschetului brăilean” a prezentat elevilor din opt unităţi de învăţământ din municipiu şi din judeţ, jocul de baschet, într-un program interactiv, în care baschetbaliştii clubului au făcut demonstraţii de joc, spre deliciul copiilor, iar apoi i-a invitat pe aceştia să arunce mingea la coş.IMG_0446

În cadrul proiectului ”Caravana baschetului brăilean”, care s-a încheiat pe 23 noiembrie, CS Cuza Sport Brăila s-a deplasat în şcolile ”Alexandru Ioan Cuza”, ”Mihail Kogălniceanu” şi Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga” din municipiul Brăila, dar şi în şcolile gimnaziale din comunele Roşiori, Surdila Greci şi Tufeşti. Caravana s-a oprit şi în Liceul George Vâlsan din Făurei şi Liceul Constantin Angelescu din Ianca. La cele 8 acțiuni au participat peste 800 de elevi de la aceste școli, care au primit cu entuziasm sportivii de la CS Cuza Sport și au făcut o pasiune din jocul cu mingea la coș.

Baschetbaliştii de la Cuza Sport au fost primiţi ca adevărate vedete în şcolile brăilene, fiind asaltaţi de multe ori pentru a oferi autografe pe foi din caiete, pe fluturaşii de prezentare ai clubului, dar şi pe tricourile oferite de cei de la club pentru elevii care au participat la acţiuni şi s-au implicat în acţiune, intrând în joc şi aruncând mingea de baschet la coş.

Succesul acestui proiect a constat în atragerea tinerilor către sport și către jocul de baschet în special, dar mai ales prin spectacolul oferit de componenţii echipei de seniori a clubului în meciurile demonstrative, când coşurile spectaculoase au fost aplaudate la scenă deschisă de elevii participanţi la proiect.

În urma proiectului CS Cuza Sport a demarat discuţii pentru înfiinţarea de noi secţii de iniţiere în baschet, pe lângă unităţile de învăţământ din Ianca şi Făurei, unde există săli de sport dotate cu panouri şi coşuri de baschet, iar mulţi dintre elevii participanţi au arătat veleităţi pentru a practica un sport.

Proiectul Caravana baschetului brăilean a pornit de la ideea de mişcare şi spectacol, adică ceea ce oferă baschetul, un sport al ”giganţilor„. În cadrul proiectului CS Cuza Sport Brăila a oferit şcolilor prin care a trecut ”Caravana baschetului brăilean” mingii de baschet, pe care elevii din aceste şcoli le pot utiliza la orele de educaţie fizică.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •