Cultura

Festival International de teatru anulat

Festival International de teatru anulat
Festival International de teatru anulat
Festival International de teatru anulat

Din motive independente de organizatori ce țin exclusiv de condiții tehnice, Teatrul Maria Filotti Brăila anunţă anularea celei de-a X–a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Zile şi Nopţi de Teatru European la Brăila, programat inițial pentru perioada 1-6 decembrie 2015. Acesta este al doilea eveniment cultural după ce a fost anulat și Festivalul Național de Folk, ce trebuia să se desfășoare în perioada 20-21 noiembrie.

[quote]In conformitate cu Autorizatia de Securitate la Incendiu, aceasta se acorda doar la receptia finala a tuturor lucrarilor. La aceasta data, cu toate eforturile comune ale beneficiarului şi ale constructorului, nu pot fi indeplinite condiţiile legale de desfăşurare a activităţilor cu public. Din respect şi grijă faţă de spectatori şi trupele invitate ne vedem obligaţi să anulăm acest festival. Din aceleaşi considerente vă comunicăm, că până la recepţia finală a lucrărilor de consolidare ale teatrului nu vor mai fi programate alte spectacole în Sala Mare şi în Sala Studio. Ne cerem scuze pentru posibilele inconveniente create dumneavostră şi vă anunţăm, că începând cu data de 27 noiembrie, orele 15.00 vor fi returnaţi banii pe bilete, la Agenţia Teatrului. [/quote], se arată în comunicatul semnat de managerul instituției teatrale brăilene, Lucian Sabados. 

Această decizie este cu atât mai surprinzătoare cu cât în cadrul ședinței CLM de miercuri, Lucian Sabatos afirma că după ce teatrul a fost nevoit să îşi înceteze activitatea, implicit să anuleze câteva spectacole, va pune la punct sistemul antiincendiu până la deschiderea Festivalului Naţional de Teatru, programată pentru 1 decembrie.

„Putem spune că stăm foarte bine cu securitatea la incendiu. În ultimele zile s-au conectat la sursa de apă cei 54 de hidranţi din incinta clădirii. Vineri dimineaţă vor fi activaţi senzorii de fum din Sala Mare şi Sala Studio, care sunt conectaţi la tabloul de comandă. Este pus la punct şi sistemul de iluminare pentru situaţii de urgenţă, iar cele şapte căi de evacuare existente în clădire au fost eliberate de materialele de construcţii sau de diversele obiecte care le blocau la un moment dat”, declara Sabatos miercuri dimineață.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •