Actualitate

47 de permise de conducere auto retinute in vederea suspendarii in ultima saptamana

47 de permise de conducere auto retinute in vederea suspendarii in ultima saptamana

Polițiștii rutieri au acţionat şi săptămâna aceasta pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave. În urma activităților din teren, au fost constatate peste 440 de abateri de la legislația rutieră şi au fost reţinute 51 de permise și certificate de înmatriculare.

În perioada 13– 19 august  a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.

În urma activităților, au fost constatate 447 de abateri la regimul rutier şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 47 de permise de conducere auto.

De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, polițiștii au retras 4 certificate de înmatriculare.

Astfel, la data de 16 august 2018, la ora 02:00, polițiștii l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Călăraşilor din municipiul Brăila.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,78mg/l, și a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Conducătorul auto a fost condus la sediul Poliției Rutiere pentru continuarea cercetărilor, pe numele său fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Vineri seara, la ora  22:45, polițiști din cadrul Secției 4 Poliţie Rurală Ianca l-au oprit în trafic, pentru control, pe raza comunei Șuțești, pe un localnic, în vârstă de 25 de ani. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că acesta conducea autoturismul fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea o îmbibație alcoolică de 0,16/l în aerul expirat, și a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Duminică dimineață, la ora 08:15, polițiști din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat pe un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Traian, în timp ce conducea un autoturism pe Șoseaua Baldovinești din municipiul Brăila, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere și sub influența alcoolului.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •