Actualitate

24 de ore de foc pentru pompierii braileni

24 de ore de foc pentru pompierii braileni
24 de ore de foc pentru pompierii braileni
24 de ore de foc pentru pompierii braileni

În perioada 21.11.2015, ora 06.00 – 22.11.2015, ora 07.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dunărea” al judeţului Brăila, a fost solicitat să intervină la 17 intervenţiiÎn afara exploziei de la blocul 9 de pe Aleea Culturii, pompierii brăileni au intervenit la incendii în județ, dar au acordat primului ajutor medical prespitalicesc şi au transport la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila şase pacienţi, cinci din municipiul Brăila şi unul din Însurăţei.

Sâmbără, la ora 11.00, Detaşamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit, cu trei echipaje pentru salvarea unei persoane (necunoscută) din fluviul Dunărea, aceasta a fost preluat de un echipaj al S.A.J. Brăila şi transportată la U.P.U. Brăila. La ora 14.20, Garda de intervenţie Făurei a intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru stingerea  unui incendiu izbucnit la o locuinţă din satul Batogu, comuna Cireşu. Au ars cca. 4 mp. acoperiş ţiglă, astereală lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un coş de fum deteriorat. Nu s-au înregistrat victime.

La ora 15.10, Garda de intervenţie Făurei a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, pentru stingerea  unui incendiu izbucnit la o altă locuinţă din satul Batogu, comuna Cireşu, la care au ars cca. 8 mp acoperiş tablă astereală lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric. Din fericire nu s-au înregistrat victime. În momentul anunţării incendiului echipajele finalizau documentele de intervenţie pentru incendiul produs la ora 14.20.

La ora 16.40, Detaşamentul 2 de pompieri Brăila s-a deplasat cu un echipaj pentru evaluarea unei posibile situaţii de urgenţă, în comuna Chiscani la o conductă de termoficare dezafectată. În urma evaluării la faţa locului s-a constatat că aceasta este suspendată şi prezintă pericol numai dacă este lovită de un autovehicul agabaritic.

La ora 18.30, Detaşamentul 1 de pompieri Brăila, a intervenit cu un echipaj de descarcerare, pentru deblocarea unei uşii la o locuinţă de pe strada Roşiori din municipiul Brăila. Proprietarul, în vârstă de 90 de ani, a fost preluat de un echipaj S.A.J. Brăila.

La ora 18.40, Detaşamentul 1 de pompieri Brăila, a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă părăsită, situată pe Calea Galaţi din municipiul Brăila, în urma căruia au ars cca. 10 kg. deşeuri de hârtie şi carton. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un foc lăsat nesupravegheat de persoane fără adăpost, neidentificate.

La ora 20.10, Detaşamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit pentru transportul unei persoană supraponderală de la domiciliu la ambulanţa S.A.J. Brăila, iar la ora 20.50, Detaşamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu  două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament de bloc, situat pe strada Ştefan Mihăilescu Brăila din municipiu. Au ars o cratiţă uitată pe aragaz şi o hotă și s-au degradat pereţii apartamentului din cauza fumului, dar nu s-au înregistrat victime.

La ora 21.40, Garda de intervenţie Făurei, a intervenit cu un echipaj pentru degajarea unui bărbat, căzut într-o fântână din localitatea Jirlău. Persoana în vârstă de 76 ani, cu antecedente psihice, a fost găsită decedată.

La ora 22.20, Gărzile de intervenţie Făurei şi Ianca au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă din localitatea Filipeşti, judeţul Brăila. În urma incendiului a ars o bucătărie cu o suprafaţă de cca. 20 mp. şi bunurile din aceasta. Împrejurarea care a dus la producerea incendiului au fost improvizaţii la instalaţia de alimentare a aragazului. Fiul proprietarei, în vârstă de 40 ani, a suferit arsuri pe 20% din suprafaţa corporală, fiind preluat de un echipaj SAJ şi transportat la U.P.U. Brăila.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •