Administratie

Orban a anunțat astăzi că a fost stabilit câștigătorul licitației pentru Drumul Expres Brăila – Galați

Orban a anunțat astăzi că a fost stabilit câștigătorul licitației pentru Drumul Expres Brăila – Galați

Aflat în vizită electorală în județul Brăila, premierul Ludovic Orban a anunţat că astăzi a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru realizarea Drumului Expres Brăila-Galaţi.

Ofertantul desemnat câştigător este Asocierea SC SA & PE Construct SRL (Lider de Asociere) – Spedition UMB – Tehnostrade SRL cu preţul de 371.416.131,09 lei fără TVA. Firma care va executa această lucrare este aceeaşi cu care s-a semnat şi contractul de realizare a centurii ocolitoare a Galaţiului.

Durata contractului este de: 10 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 120 de luni.

Obiectul contractului îl reprezintă construirea a 11,088 km de drum expres la 2 benzi pe fiecare sens de circulaţie şi conţine execuţia a 3 poduri, 1 pasaj şi 2 viaducte.

„Astăzi a fost finalizată procedura de licitaţie şi a fost declarat câştigătorul licitaţiei pentru realizarea drumului expres Brăila-Galaţi. Câştigătorul licitaţiei este UMB Spedition, compania cu care s-a semnat şi contractul de construcţie a centurii Galaţiului. Este un constructor serios, a fost selectat pentru că a avut cea mai bună ofertă tehnică şi cel mai mic preţ. Odată cu semnarea contractului, aşteptăm cele zece zile legale pentru depunerea contestaţiilor, nădăjduim că nu vor fi depuse contestaţii, pentru că selecţia este foarte clară, repet, cea mai bună ofertă tehnică şi cel mai mic preţ. Am respectat întru totul legea, după expirarea termenului, se va semna contractul şi va începe proiectarea, care durează 12 luni, iar execuţia este prevăzută să dureze 24 de luni. Sunt convins, cunoscând constructorul, că şi faza de proiectare va dura mai puţin şi faza de execuţie efectivă va dura mai puţin”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Premierul a declarat că, pe lângă drumul expres Brăila-Galaţi, urmează să fie construit şi drumul expres Brăila-Tulcea, care va fi continuat cu drumul expres Tulcea-Constanţa, ambele urmând să lege Brăila de coridorul 4 paneuropean.

„Drumul expres Brăila-Galaţi este parte dintr-un ansamblu de drumuri expres, care au ca obiectiv asigurarea conectivităţii arealului metropolitan Brăila-Galaţi. Pe lângă drumul expres Brăila-Galaţi, urmează să fie construit drumul expres Brăila-Tulcea, care va trece peste pod şi care va fi continuat cu drumul expres Tulcea-Constanţa. Rostul acestor drumuri expres este acela de a asigura legătura zonei Galaţi-Brăila cu coridorul 4 paneuropean şi cu portul Constanţa”, a afirmat Ludovic Orban.

Prim-ministrul a spus că vor mai fi construite încă două drumuri expres, care vor face legătura între Brăila şi Focşani şi între Brăila şi Buzău, ambele drumuri având ca obiectiv conectarea la coridorul 9 paneuropean.

„De asemenea, mai avem de construit două drumuri expres, drumul expres care face legătura între Brăila şi Focşani şi drumul expres care face legătura între Brăila şi Buzău. Ambele drumuri au ca obiectiv conectarea de coridorul 9 paneuropean, coridor pe care se află în pregătire construcţia autostrăzii A7 sau a drumului expres, în funcţie de cum va ieşi din documentaţia tehnico-economică, care face legătura la estul Uniunii Europene între sud şi nord şi care va permite, practic, o mult mai bună conectivitate a Galaţiului, Brăilei cu această axă de transport şi cu partea de nord-est a Europei. Sunt investiţii extrem de importante, cu o valoare totală care depăşeşte suma de două miliarde de euro, investiţii care vor fi făcute şi vor avea un efect extrem de favorabil asupra dezvoltării Brăilei şi Galaţiului”, a completat Orban.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •