Ziua Unirii sarbatorita la scoala din Mircea Voda

Ziua Unirii sarbatorita la scoala din Mircea Voda
Ziua Unirii sarbatorita la scoala din Mircea Voda

Vineri, 20 ianuarie 2017, la Școala Gimnazială din comuna Mircea Vodă, s-a desfășurat activitatea  “Alexandru Ioan Cuza și Unirea Principatelor Române”.

Această activitate face parte din Proiectul Județean “Identitate Națională-Identitate europeană. Ferestre către cunoașterea istoriei naționale și europene”, proiect coordonat de profesor Săndica Aramă.

La această activitate dedicată zilei de 24 ianuarie 1859, au fost implicați elevii de la clasele V-VIII din școală. Cântecele patriotice, poeziile interpretate de copii, referatele, posterele, desenele dedicate Micii Uniri au adus în atenție evenimente importante din trecutul istoric al României, iar participanții au simțit asta ca o zi de sărbătoare, una a tuturor românilor.

Elevii clasei a VII-a a școlii din Mircea Vodă, îndrumați de profesor Săndica Aramă, au cântat cu drag și la sfârșit au dansat Hora Unirii. Programul artistic dedicat Zilei de 24 ianuarie 1859 a fost apreciat de către elevi și de către întreg colectivul de cadre didactice al școlii, care a participat la această activitate.

Exit mobile version