Actualitate

Ziua Secției 110 Mentenanță Echipamente Militare

Ziua Secției 110 Mentenanță Echipamente Militare

Pe data de 01 iulie 2020, Secția 110 Mentenanță Echipamente Militare a împlinit 10 ani de existență. Evenimentul a fost sărbătorit printr-o ceremonie militară și religioasă, desfășurată în cadru restrâns, respectându-se măsurile de distanțare socială.

Activitatea a avut loc în prezența comandantului garnizoanei Brăila și comandant al Brigăzii 10 Geniu ,,Dunărea de Jos”, general de brigadă Vasile Ionescu, a reprezentantului eșalonului superior, locotenent colonel inginer Marin Nicolau, a colonelului (r) Ionel Tălpău, primul comandant al acestei unități, preotului Mircea Băncilă, protopopul Brăilei, comandanților de unități din garnizoană și a altor invitați.

După prezentarea onorului și intonării imnului național, serviciul religios a cuprins și sfințirea unei troițe construită prin munca și contribuția personalului activ și în rezervă care a activat în această unitate. Distinsele oficialități au semnat documentul de inaugurare, au fost prezentate repere și realizări de referință din existența secției.

Ca o recunoaștere a activității depuse, a profesionalismului militarilor care încadrează unitatea, personalul unității a fost felicitat. Au fost acordate ordine și medalii din partea Statului Major al Forțelor Terestre și eșalonului superior.

Locotenent colonelul Doru Romulus Juncu, comandantul secției de mentenanță, a mulțumit comandantului Brigăzii 10 Geniu ,,Dunărea de Jos”, reprezentantului eșalonului superior pentru sprijinul acordat în desfășurarea activității și îndeplinirii misiunilor ordonate.

Tot cu această ocazie a fost avansat în grad gradatul profesionist Smeu Florin și trecut în rezervă, după o activitate remarcabilă în slujba armatei României, maistrul militar principal Cornel Gavrilă.

Muzica Militară a garnizoanei Brăila, a interpretat imnul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, Sfânt pe care Secția 110 Mentenanță Echipamente Militare l-a ales patron spiritual, pentru ocrotirea ostașilor săi și pentru cinstire după datină și tradiție. Cu onorul muzicii militare a garnizoanei Brăila, ceremonia militară dedicată sărbătoririi a 10 ani de la înființarea Secției 110 Mentenanță Echipamente Militare a luat sfârșit.

La mulți ani Secției 110 Mentenanță Echipamente Militare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •