Ziua Porților Deschise ocazionată de împlinirea a 129 de ani de la adoptarea Legii privind înființarea Jandarmeriei Rurale

Joi, 1 septembrie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, în intervalul orar 1000-1200, s-au desfășurat mai multe activități de tipul „Ziua Porților Deschise”, ocazionate de împlinirea a 129 de ani de la adoptarea Legii privind înființarea Jandarmeriei Rurale. La eveniment au participat copii aflați în evidența Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila.

Invitații speciali au putut observa tehnica de luptă și armamentul din dotare, autospecialele Jandarmeriei Brăila folosite în diferite misiuni, însă atracția celor mici au fost cei doi câini de serviciu, Tuda (7 ani) și Col (3 ani). Ambii patrupezi sunt specializați în patrulare-intervenție, iar finalul activității a fost marcat de un exercițiu demonstrativ de prindere a unui infractor, executat de Tuda.

De asemenea, elevii școlilor militare de subofițeri jandarmi, aflați în practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila, le-au povestit adolescenților prezenți ce presupune procesul de admitere și cum se pot pregăti temeinic pentru o carieră în Arma noastră. Bucuria copiilor la acest eveniment i-a făcut pe jandarmi să promită că se vor revedea la următoarele activități cu public.

Exit mobile version