Zilele acestea se desfășoară ediția a VII-a a Festivalului ”Mihail Sebastian”

Joi, 31 octombrie 2019, de la ora 15,00, în Foaierul “Mihail Sebastian” de la Teatrul “Maria Filotti”, a avut loc deschiderea oficială a celei de a VII-a ediţii a Festivalului Internaţional “Mihail Sebastian”. La eveniment au participat autorităţi locale, dar şi preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, dr. Aurel Vainer.

Demarat în 2013 la Brăila, orașul natal al celui mai mare dramaturg evreu din literatura română, la inițiativa domnului Dr. Aurel Vainer, Președinte al Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, evenimentul a reunit de-a lungul anilor mari nume ale culturii, științei și societății academice. Începând cu 2017 manifestarea a dobândit un caracter internațional.

Prima zi din cele trei destinate festivalului a continuat cu un Remember Mihail Sebastian, iar de la ora 17.00, în Sala Mare a Teatrului brăilean a avut loc o Seară evreiască-muzică şi dans: “SHALOM!”, “FETELE LUI TEVIE” şi muzică tradiţională evreiască “ŞIRIM IEHUDIM!” – spectacol susţinut de Comunitatea Evreilor din Bucureşti şi Maia Morgenstern, de la Teatrul Evreiesc de Stat.

Astăzi, începând cu ora 10.00, în sala „Regele Ferdinand și Regina Maria”, din Piața Traian nr. 3, va avea loc lansarea cărții ”Scena și ecranul” – texte de Mihail Sebastian.

Sâmbătă, de la ora 10.30 este programat un simpozion despre Mihail Sebastian. Moderatorul simpozionului va fi dr. Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic. La simpozion participă: prof. dr. Viorel Coman scriitor; prof. univ. dr. Ionel Cândea, managerul Muzeului Brăilei „Carol I”; dr. Zamfir Bălan, cercetător științific, Muzeul Brăilei „Carol I”, prof. univ. dr. Bogdan Crețu, director al Institutului de Filologie Română „Alexandru Philippide” Iași; dr. Valentin Popa, muzeograf, Muzeul Brăilei „Carol I”.

Vineri, de la ora 17.00, în Sala Studio a Teatrului Maria Filotti se va juca spectacolul ”Ultima oră” de Mihail Sebastian. De la ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului, actorii Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani vor prezenta piesa ”Zeul Măcelului” de Yasmina Reza.

Sâmbătă, de la ora 17.00, la Sala Studio, este programat un recital de poezie și jazz. De la ora 18.00, în Sala Mare se va juca spectacolul ”Steaua fără nume” de Mihail Sebastian.

Exit mobile version