Viorel Botea a contestat în instanță ordinul privind încetarea detașării pe funcția de inspector școlar general

În cadrul unei conferințe de presă organizată prin platforma Zoom, fostul inspector școlar general Viorel Botea, președintele organizației județene Brăila a Partidului Mișcarea Populară, a vorbit despre ordinul privind încetarea detașării în această funcție, pe care Ministerul Educației l-a trimis pe 15 ianuarie, într-o zi de vineri, la ora 17.33, după încheierea programului, datat însă în data de 14 ianuarie. În locul său a fost numit, tot prin detașare în interesul învățământului, Cătălin Canciu, consilier municipal PNL, președintele organizației municipale PNL Brăila și inspector școlar general adjunct până la plecarea lui Botea.

Botea a contestat ordinul Ministrului Educației privind încetarea detașării, în condițiile în care în data de 15 ianuarie a intrat în concediu medical pentru a se opera. Săptămâna aceasta instanța de la Curtea de Apel Galați a decis respingerea suspendării actului respectiv, considerând nefondată cererea lui Botea.

Fostul inspector școlar general Viorel Botea a declarat că nu contestă legalitatea ordinului, însă nu va renunța la această “luptă” și va face contestație la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a vedea care a fost cronologia actelor și cum ordinul a fost trimis vineri după încheierea programului de lucru, dar data de emitere a ordinului este cu o zi înainte..

“Accept și respect hotărârile Justiției și nu le comentez, însă voi face recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru că în momentul de față consider că am tot dreptul să fac acest lucru, atât din punct de vedere legal, cât și din punct de vedere moral. Unu, modul de încetare a detașării consider că nu respectă legislația. Doi, chiar doresc să văd circuitul actelor, începând cu data de 14 ianuarie și până pe data de 18 ianuarie, să văd dacă este legal, având în vedere că eu pe data de 15 ianuarie, vineri, am intrat în concediu medical, iar ordinul de demitere din funcție sau de încetare a detașării a venit după program, la ora 17.33, eu fiind informat luni, pe 18 ianuarie, la ora 8 dimineața despre acest lucru. Ordinul a fost semnat pe 14 ianuarie și a ajuns la Inspectorat pe 15, însă pe data de 15 ianuarie, la ora 8.00, eu am trimis mail la Inspectorat prin care am anunțat că sunt în concediu medical, iar ministerul a aflat despre acest lucru la ora 10.00, cu act oficial. Sunt niște semne de întrebare pe care evident că mi le pun. De ce acest ordin a venit tocmai vineri la ora 17.33 și nu a venit vineri la ora 10.00?”, a declarat Viorel Botea în cadrul conferinței de presă. 

Exit mobile version