Viorel Botea a anunțat, deocamdată doar verbal, că demisionează din Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila

La sfârșitul ședinței Consiliului Județean din data de 28 noiembrie, Viorel Botea a intervenit la punctul ”Diverse” și a anunțat că demisionează. Da, demisionează, dar nu din funcția de consilier județean, ci din funcția de președinte al Consiliului de Administrație de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila.

Această decizie nu este tocmai o inițiativă proprie, ci vine după ce într-o conferință de presă a AUR, Florin Cîrligea i-a solicitat să își dea demisia din CA de la spital, fiindcă ocuparea acestei funcții afectează imaginea partidului AUR, unde Botea este membru de câteva săptămâni.

„Dat fiind că s-au îndeplinit condițiile administrative și juridice prin care la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila există un nou manager, cred că este de datoria mea ca în acest moment să-mi dau demisia din calitatea de președinte al Consiliului de Administrație, precum și din calitatea de membru al Consiliului de Administrație”, a declarat Viorel Botea.

Deși funcția pe care o avea el în CA la spitalul județean nu avea nicio legătură cu numirea sau nu a unui manager, Botea a spus că prin demisia sa vrea să o lase pe Didi Crintea, noul manager al spitalului, să își facă echipa managerială pe care o vrea ea. Numai că funcția pe care el o deținea la spital nu stătea în mâna noului manager, ci este strict un atribut al plenului Consiliului Județean, așa cum i-a atras atenția chiar și președintele Chiriac.

Președintele CJ Brăila a spus că la următoarea ședință va pune pe ordinea de zi alegerea unui alt membru în CA de la Spitalul Județean, în locul demisionarului Viorel Botea, dar asta numai după ce acesta va depune și în scris demisia, nu doar din vorbe.

Exit mobile version