Viitorul Insuratei – Locomotiva Viitorul Buzau 0-1 (0-1), la barajul de promovare in Liga a 3-a

Insurateiul s-a oprit in Buzau
Insurateiul s-a oprit in Buzau

Sâmbătă de la ora 18.00, pe cocheta arenă din Slobozia, Viitorul Însurăței a încercat să obțină revenirea în al treilea eșalon fotbalistic al țării, într-un duel cu Locomotiva Buzău. Din păcate, startul slab de meci a făcut ca echipa din Buzău să câștige cu 1-0, cu un gol marcat în minutul 25, după care au știut să apere rezultatul de pe tabela de marcaj. Chiar dacă la acest meci a fost delegată o brigadă de arbitrii de Liga 1 din București, cu un asistent aflat pe lista FIFA, golul victoriei echipei din Buzău a fost înscris dintr-o poziție de offsaid, chiar dacă prestația acestora pe restul meciului a fost una bună.

Viitorul Insuratei – Locomitiva Viitorul Buzau 0-1

Primul șut pe poartă al meciului i-a aparținut lui Banciu în minutul 2, dar șutul acestuia de la 30 de metri a fost reținut de portarul Oprea. În minutul 5, buzoienii puteau deschide scorul. Vasile Nicola a executat impecabil o lovitură liberă de la 23 de metri, dar mingea a izbit bara din dreapta portarului Cristea, rămas spectator. În minutul 9, buzoianul Manea a șutat din colțul careului de 16 matri, dar Cristea a apărat. În minutul 24 cei de la Însurăței au beneficiat de prima loviturăde la colțul terenului, rămasă însă fără rezultat, iar Locomotiva a pornit un atac pe partea dreaptă, Zota a schimbat direcția de atac până la Manea aflat în careul celor de la Însurăței, portarul Cristea i-a ieșit în întâmpinare, iar Manea i-a pasat în mijlocul careului lui Alin Iacob, aflat în poziție de offsaid, care a trimis în poartă, 1-0 pentru Locomotiva.

Insurateiul a alergat dupa egalare

În minutul 28 Baicu a intrat în careu pe partea stângă, dar a fost blocat în momentul centrării. Gagu a executat cornerul, dar reluarea lui Banciu a fost respinsă în corner de Poterașu. Bratosin a executat cornerul de pe dreapta, mingea a ajuns la Cheleș, la 14 m de poartă, dar șutul acestuia a fost reținut de Oprea. În minutul 39, Vasile Nicola a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă, iar Mădălin Pușcă a reluat cu capul peste poartă. Peste patru minute, același Vasile a executat o lovitură liberă cam din aceeași poziție din care trimisese în bară în minutul 5, dar de data aceasta a șutat mult peste poartă și la pauză s-a intrat la scorul de 1-0 pentru echipa din Buzău.

Viitorul Însurăței a dominat copios repriza secundă

Viitorul Însurăței a dominat copios repriza secundă

La reluare echipa antrenată de Marian Stavarache a abordat într-un alt mod jocul, cu o altă așezare în teren și și-a dominat copios adversara, fără să reușească să înscrie. În primul minut al părții secunde, Techiu a pătruns în careu, dar în încercarea sa de a-și găsi un culoar de șut din poziție centrală, a pierdut controlul balonului și a fost deposedat. În minutul 49,o acțiune ofensivă a celor de la Însurăței a fost încheiată cu un șut de la marginea careului a lui M. Ion,dar mingea a trecut pe lângă poartă. Buzoienii au încercat să riposteze un minut mai târziu, dar șutul lui Vasile dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri a fost boxat în lateral de portarul Cristea. În minutul 52, V. Banciu și-a încercat și el norocul cu un șut de la 16 m, dar portarul buzoian a reținut.

Ofensiva Însurățeiului a continuat și peste un minut, la un corner executat de Samuilă, Cheleș a reluat pe poartă, dar Oprea a reținut la rădăcina barei. Un minut mai târziu, Samuilă a luat o acțiune pe cont propriu pe dreapta, dar șutul acestuia de la marginea careului a fost respins de portar în corner. Atacurile echipei lui Stavarache au continuat, dar s-au oprit la marginea careului de 16 m, apărarea echipei din Buzău rezistând eroic.

Sutul lui Cheles retinut de portar

În minutul 72 Cotigă a șutat puternic de la 25 de metri însă pe lângăpoartă, iar peste alte trei minute șutul lui Cheleș de la 18 m a fost reținut de Oprea. În minutul 78, Gagu a executat un corner, dar lovitura de cap a lui paraschiv din 8-9 m a fost prea slabă și portarul a reținut. În minutul 84 Mândroasa a centrat în careu, iar M. Ion nu a putut să reia cu capul din 4-5 metri. Un minut mai târziu șutul lui paraschiv de la 25 de metri a fost deviat în corner. Buzoienii au respins mingea centrată de Samuilă din corner, mingea a ajuns la M. Ion, care a șutat pe lângă poartă de la 30 de metri.

În cele cinci minute de prelungiri acordate de la margine, brăilenii au ieșit cu toată echipa în atac forțând egalarea care să ducă meciul în prelungiri, dar cei care puteau să înscrie au fost tot buzoienii, în minutul 90+3, când Iacob plecat din propria jumătate, l-a lobat la 40 de metri pe Cristea ieșit mult din poartă, atacantul buzoian a urmărit mingea dar a intrat în unghi și a șutat peste poarta goală de sub privirile lui Cheleș. Buzoienii s-au apărat și au tras cât au putut de timp, acuzând o sumedenie de crampe musculare, iar la final și-au atins scopul, obținând victoria care le-a adus promovarea în Liga a 3-a la doar un an de la înființare.

Dacă luăm în considerare jocul din repriza a doua, când mai mult de 90% din timp pe teren a fost o singură echipă, victoria echipei din Buzău nu e una foarte meritată, dar aceștia au știut să profite de eroarea de arbitraj dar și de eroarea din apărarea Viitorului Însurăței care l-a lăsat liber pe Iacob și acesta a marcat singurul gol al meciului. Buzoienii au avut pe teren și doi jucători cu experiență în Liga a 2-a, frații Pușcă, un portar aflat în formă și un mijlocaș ofensiv foarte tehnic, în persoana lui Vasile Nicola.

În acest meci au evoluat următoarele echipe:

Viitorul Insuratei

Viitorul Însurăței: Cr. Cristea – M. Samuilă, V. Cheleș, M. Ion, Al. Cotigă – M. Baicu, A. Gagu, S. Paraschiv, I. Bratosin (min. 70 V. Gheorghiță) – S. Techiu (min. 83 D. Mândroasa), V. Banciu (min. 65 D. Mirescu). Director tehnic: Alexandru Paul; Instructor: Marian Stavarache.

Locomotiva Viitorul Buzău: Oprea – Poterașu, Ceaușel, Nedelea, C. Pușcă – M. Pușcă, Manea (min. 85 Pîslaru), Vasile Nicola (min. 79 S. Popescu), Nicoară (min. 54 Anghel) – A. Iacob, Zota (min. 66 Chiorcău). Antrenori: Cristian Lupu și Vasile Tudose.

Exit mobile version